23 Şubat 2009 Pazartesi
81.Oskar Ödül Töreni'nden Manzaralar


Bu yılki Oskar ödül törenine "Slumdog Millionaire" damgasını vurdu. Ödüllerin 8 tanesini eve götüren filmi bir yana koyarsak, kırmızı halı da izlenmeye değerdi. Ağırlıklı renk olarak beyaz ve türevlerinin öne çıktığı törende, Penelope Cruz Pierre Balmain'e ait vintage bir parçayla, Melissa George Dolce&Gabbana imzalı straples bir tuvaletle, Jessica Biel Prada'ya ait bir elbiseyle karşımıza çıktı.



"En iyi kadın oyuncu" dalında aday gösterilen Marisa Tomei'nin uzun kuyruklu, deniz kızını andıran tek omuzlu elbisesi Atelier Versace imzası taşıyordu. Gecede en beğendiğim kıyafeterden birini ise Sarah Jessica Parker taşıyordu. Göğüs kısmı altın işlemeli, etek kısmı organze tülden oluşan elbise tabii ki Dior'a aitti.



Beyazın dışında metalik renklerde, parıltılı elbiselerle de sıkça karşılaştık. Anne Hathaway'in elbisesi bunlardan biriydi. Armani Prive'a ait ışıltılı straples elbiseyle Anne çok alımlı görünüyordu. Leslie Mann, son günlerde yıldızı parlayan tasarımcılardan biri olan Pamella Roland'dan yana kullandı tercihini. Favorim yıldızım Jennifer Aniston'u en sonunda siyah olmayan bir renkte elbiseyle görmenin mutluluğunu doyasıya yaşadım. Gümüş rengi işlemeli Valentino elbisesi içinde parıldayan gecenin süpriz sunucularından Jennifer'a törende sevgilisi müzisyen John Mayer eşlik etti.



Açık tonlardan biri olan krem de gecenin az; ama göze çarpan renklerinden biriydi. Evan Rachel Wood'un Elie Saab imzalı elbisesini çok beğensem de, yıldızın soluk tenine çok yakıştıramadım. Miley Cyrus'un Zuhair Murad'a ait muhteşem elbisesini keşke başka birisi giyseymiş. 16 yaşındaki bir genç kız neden kendini yaşından çok büyük gösterecek bir elbise giymeyi tercih eder ki?



Tüm bu soluk renklerin dışında gecede ateş kırmızısı elbiseleriyle dikkat çeken isimler de vardı. Kevan Hall elbisesiyle Viginia Madsen, Carolina Herrera imzalı elbisesiyle Amy Adams ve Roland Mouret imzalı omuz kısmı asimetrik kesimli ve derin bacak yırtmaçlı elbisesiyle Heidi Klum, kırmızıya bürünen isimlerin başındaydılar.



Pembe ve pembeye yakın mor tonları da gecenin diğer renklerindendi. Alicia Keys'in Armani Prive elbisesi hoş olmasına hoştu; ama şarkıcın makyajı gerçekten o elbiseye yakışmıyordu. Gustavo Cadile elbisesiyle Lisa Rinna ve Rodarte'ye ait elbisesiyle Natalie Portman da Alicia gibi elbiselerine hiç yakışmayan makyajlarıyla dikkat çektiler.



"Slumdog Millionaire"nın yıldızı Freida Pinto, kol kısmı dantelli, tek omuzlu mavi John Galliano imzalı elbisesiyle gecenin en şıkları arasına adını yazdırdı. Geçen yılın "en iyi kadın oyuncusu" ödülünü alan Marion Cotillard'ın lacivert-siyah elbisesi de Dior imzası taşıyordu.



Genç yıldız Vanessa Hudgens, deniz kızını andıran Marchesa elbisesiyle, gecenin "en iyi kadın oyuncusu" Kate Winslet etek kısmı dantelli, tek omuzlu YSL elbisesiyle, Kate Winslet ile aynı dalda aday gösterilen Angelina Jolie ise Elie Saab imzalı siyah elbisesiyle koyu renkleri tercih eden ünlüler arasında yer aldılar. Kate Winslet'ın Grace Kelly'i andıran saç şekline bayıldım.



Beyonce'un House of Dereon imzası taşıyan siyah-altın renkli brokar elbisesi gecenin en ağır eleştiri alan elbiselerinde başı çekti. Viola Davis'in Reem Acra'ya ait ampir kesimli karamel tonlarındaki elbisesi ise görülmeye değerdi.



Kırmızı halıda değil; ama törende boy gösteren yıldızlar da vardı. Geceye sunucu olarak katılan Reese Witherspoon'un elektrik mavisi-siyah geçişli elbisesi Rodarte'ye, Nicole Kidman'ın ise her zamanki gibi L'Wren Scott'a aitti. Halle Berry'nin altın işlemeli siyah Marchesa elbisesi de pek hoştu.

Resimler için kaynak: JustJared, RedCarpet-FashionAwards

Etiketler:

3 Comments:
Blogger KelebekNehir said...
Bence Anne Hattaway enşık görünen ünlü olmuş. Koyu renk saç beyaz ten her zaman güzel duruyor.

Simge sayfanın sonunda eski yazılara link vermemişsin dikkatimi çekti. Bilerek mi yaptın acaba...

Blogger Simge Kurban said...
Kelebekçim, eski yazılar derken geçen yılki Oskar ödül töreninden mi bahsediyorsun acaba?

Blogger Simge Kurban said...
Anladım ya, önceki yazılardan bahsediyorsun. Sitemin tasarımını değiştiriyorum, yakında o link de olacak :)