1 Şubat 2009 Pazar
Ünlüler Stil: Evan Rachel Wood


"Simone" filminin küçük yıldızı büyüdü ve 21 yaşına bastı. Hollywood'un yeni gözdesi Evan Rachel Wood'un kıyafet ve makyajına bastığınızda 21 yaşından daha büyük biri olduğu izlenimine kapılıyorsunuz. Gerçekten de güzel bir kız; ama yaşını büyük gösteren ağır makyaj, abartılı saç ve 30'lu yaşlara ait kıyafet seçimleriyle bir nebze irrite ediyor sizi.



Hele ki "yeni Dita Von Teese" lakabı alması, gerçekten de acınası bir durum. Ağır makyaj ve abartılı kıyafet seçimleriyle ön plana çıkan bir 21.yy.pin-up kızıyla özdeşletirilmesi gençliğine ve masumluğuna hiç yakışmıyor doğrusu.



Gotik tarza bürünmesinde en büyük etken olan aykırı müzisyen Marilyn Manson, 21 yaşındaki genç bir kızı almış ve kendi elleriyle aşırı kadınsı ve seksi bir kadına dönüştürmüş. Gerçi artık ayrılar; ama Evan rolüne öyle bir alışmış ki bazen çok güzel kıyafetler giyse de vazgeçemediği abartılı makyajı bu durumu ikinci plana itiyor. Genel olarak işlemeli, parlak kıyafetlerin yanında şampanya tonlarındaki elbiseleriyle karşımıza çıkan yıldız, aslında asil ve zarif bir duruşa sahip. Makyaj ve saç konusunda da başarılı olabilseydi, o vamp duruşunun ve üzerine 3 beden büyük gelen tarzının yerine taze ve yaşına uygun bir görüntü verebilirdi.



Monique Lhuillier başta olmak üzere Elie Saab, Giambattista Valli, Lanvin, Oscar De La Renta gibi markaların elbiselerini giymeyi seven Evan, bundan 3-4 öncesinde de yaşına göre abartılı kıyafet seçimleriyle dikkat çekiyordu. Sanırım bu yeni nesil genç yıldızların ortak bir handikabı olsa gerek. Kendilerine yaşlarından büyük bir rol biçilmesi, onları altından kalkamayacakları bir yükün altına sokuyor. Son örneklerden biri de Miley Cyrus. Altın Küre ve SAG ödül töreninde elbiselerini çok beğensem de sırf bu abartılı duruşu yüzünden Evan Rachel Wood benim gözümde tarzını hala bulamamış bir yıldız olmaktan öteye geçemiyor.

Etiketler:

0 Comments: