12 Ocak 2009 Pazartesi
Altın Küre Ödül Töreni'ne Detaylı Bakış
2009 yılının en önemli ödül törenlerinden biridir Altın Küre'ler. Geçen sene Amerikan senaristlerinin grevinden dolayı yaşanan kısa aksaklıktan sonra bayağı özlemiştik bu ödül törenini. Altın Küre'nin olmazsa olmazı kırmızı halı geçidi bu yıl da oldukça renkliydi. Kırmızı halı trendlerinin öngörülerimde beni yanıltmadığını göreceksiniz :)

Gecenin Rengi



Önceki yazımda öngördüğüm gibi mavi-lacivert tonları başroldeydi. Yıldızların neredeyse yarısına yakını bu tonlardaki elbiselerle karşımıza çıktı. Anne Hathaway'in üzeri işlemeli Armani elbisesinden tutun da Sigourney Weaver'in Donna Karan imzalı elbisesine kadar birçok yıldız gecenin gizremli kollarına bıraktılar kendilerini.



Maria Menounos İna Soltani'ye ait tek omuzlu koyu lacivert, Samantha Harris ise aynı tasarımcıya ait elektrik mavisi bir elbiseyle kırmızı halıda arz-ı endam ediyor.



Maggie Gyllenhaal'in leopar desenli, tek omuzlu Lanvin elbisesi en güzel örneklerden biriydi. Blake Lively'nin Nina Ricci'ye ait straples saten elbisesi ise en kötülerden biri.



Ortalamada kalan yıldızlar ise Vera Wang imzalı elbisesiyle Debra Messing, Herve Leger elbisesiyle Anna Paquin ve Gianfranco Ferre imzalı elbisesiyle Hayden Panettiere.



Drew Barrymore ve January Jones ise eski Hollywood yıldızlarına özenenlerden. Drew soluk mavi Dior elbisesi içerisinde kabarık saçlarıyla Marilyn Monroe'yi andırırken; January Jones, Versace imzalı elbisesiyle ve bukleli saçlarıyla Veronica Lake'yi günümüze taşıyor. "Old Glamour" özlemi bu olsa gerek.



Kobalt mavisi straples elbiseleriyle Mary-Louise Parker ve Jennifer Morrison es geçilmemeli. Mary'nin elbisesi Carlos Miele, Jennifer'ınki ise Oscar De La Renta imzası taşıyor.

Beyaz Düşler



Lacivert tonlarını bitirdik, sıra beyazda. Beyazın kare asları Dior imzalı elbiseleriyle Sandra Bullock, Eva Mendes ve Bottega Veneta imzalı elbisesiyle Salma Hayek. Sandra'nın turkuaz renkli portföy çantasına, Eva'nın aynı renkteki gerdanlığına dikaktinizi çekerim.



Jane Krakowski J.Mendel, Miley Cyrus'ın Marchesa ve Kate Beckinsale'in yine J.Mendel elbiseleri de beyazın buğusunut aşıyor.

Tensel Çekim



Bu seneki Altın Küre ödüllerinde ten rengi, krem gibi renkler oldukça revaçtaydı. En güzel örneklerinden birini de Dior imzalı halter yaka elbisesiyle Demi Moore taşıdı. Penelope Cruz'un straples Armani, Vanessa Hudgens'ın Alberta Ferretti imzalı elbiseleri vasat sayılır.



Eizabeth Bankls'in tarzını beğeniyorum. Şeftali tonlarındaki J.Mendel elbisesi içinde çok alımlı görünüyor. soluk tonlardan gidiyoruz ya, Angelina Jolie'nin bej renkli Versace elbisesi de hiç fena değil doğrusu. Isla Fisher'ın Carlos Miele imzalı tek omuzlu, şeftali-boz kahverengi tonlarındaki elbisesi de pastel tonlarıyla dikkat çekiyor.

Soluk Beniz



Beyaz, krem, bej gibi renklerin dışında diğer bir soluk renk olan gri bir-iki örnekle de olsa karşımıza çıkıyor. Yine tek omuz detayı gözümüze çarpıyor, Oscar De La Renta'ya ait elbisesiyle America Ferrera, Stella McCartney imzalı elbisesiyle Amanda Seyfried hem gri hem de tek omuzlu elbiseleriyle ortak noktada buluşuyorlar. Jenna Fischer'ın çiçekli Zuhair Murad elbisesi ni ise ortaya karışık birşey olsun diye koydum.

Arım, Balım, Peteğim



Sarı ve bal tonlarını es geçmek istemiyorum. Christina Applegate'in Roberto Cavalli, Rachel Griffiths'in Ralph Rucci, Laura Linney'nin Elie Saab imzalı elbiseleri bunun örneklerinden. Özellikle Linney'nin drapeli, tek omuzlu elbisesi çok hoş.

Siyaha Evet!



Olmazsa olmaz renk siyaha gelirsek, azdı; ama özdü. En ihtişamlı taşıyanı da Evan Rachel Wood'du. Kat kat etekli o elbiseyi Elie Saab'a ait elbiseyi kim giyse öyle de görünürdü zaten. Amy Adams'ın kabarık etekli, parıltılı Oscar De La Renta elbisesi de gecenin hoş süprizlerindendi.



Gecenin ödül yıldızı Kate Winslet YSL imzalı straples elbisesiyle sade ve alımlı görünüyordu. Aykırı model Heidi Klum'ın balon etekli, bel kısmı iri kırmızı gülle detaylandırılmış James Galanos imzalı elbisesi geceye renk akttı. Tina Fey'in Roberto Cavalli'ye ait askıları parlak, derin dekotleli elbisesi gayet hoştu.

Kırmızılı Kadın



Çok detaylı bir yazı oldu benimki, biliyorum. Altın Küre'yi 2 senedir böyle merakla bekleyince gördüğüm her elbiseyi sizinle paylaşmak istiyorum. Gecede üç adet kırmızı elbise vardı(bakın sayısını bile biliyorum). Birini Kyra Sedwick giymişti ve kemer detaylı, göğüs kısmı drapeli Oscar De La Renta elbiseyi başkası taşısa daha çok beğenirdim. Kuyruklu kan kırmızısı Reem Acra elbisesiyle Eva Longoria her zamanki gibi ilgiyi üzerine çekmesini bildi.

Zıt Kutuplar



Gecenin en güzel elbiselerinden ikisi Reem Acra'ya aitti. Son gözdem Olivia Wilde'ın uçuk leylak rengi elbisesine söyleyecek söz bulamıyorum. Bir insan bu kadar mı güzel görünür! Makyajı bile o kadar uyumlu ki elbisesiyle. Rumer Willis'in patlıcan moru elbisesi de hakkı yenmeyecek elbiselerden biri.

Pamuk Şekeri



Tüm bu renklerin dışında şeker pembesi, su yeşili, turuncu gibi renkler de yok değildi hani. Cameron Diaz'ın Chanel imzalı elbisesi konusunda hala karar verebilmiş değilim. Cameron kendinden beklenildiği gibi yine riske girmiş. Julie Benz'in su yeşili tafta, Madeline Zima'nın turuncu elbisesi törenin kayda değer kıyafetlerinden.

Renee Zellweger, Jennifer Lopez, Marisa Tomei, Megan Fox'un elbiselerini hiç beğenmediğim için paylaşmak gereği duymadım. Gecenin envanterine gelirsek, Oscar De La Renta başta olmak üzere, Dior, Reem Acra, Elie Saab ve J.Mendel gibi tasarımcılar en fazla tercih edilen isimler oldular. Straples yoğun olarak kullanılmakla birlikte, tek omuz detayı, kemerli elbiseler, deniz kızlarını andıran kuyruklu kıyafetler ön plandaydı. En çok kullanılan renk tabii ki lacivert tonlarıydı. Onun dışında beyaz, krem, siyah ve sarı tonları yoğunluktaydı. Bunu da buraya not ederim efendim :)

Etiketler:

0 Comments: