28 Nisan 2008 Pazartesi
Tasarımcı Günlüğü: Reem Acra


Lübnan asıllı modacılarda bir tılsım var. Bunlardan biri olan Reem Acra da diğer soydaşları Elie Saab ve Zuhair Murad gibi kıyafetleriyle kadınları bir periye dönüştürüyor. Yarattığı romantik, kırılgan ve mağrur duruşlu kadınlar, eski zaman masallarındaki kadınların modern hayata uyarlaması sanki.



Catherine Zeta Jones, Halle Berry, Ali Larter, Angelina Jolie, Beyonce gibi isimlerin hayranı olduğu bu modacı Paris'te başladığı moda eğitimine New York'ta devam ederek kariyerine iyi bir başlangıç yaptı. Daha ziyade gelinlik modelleriyle kendine sağlam bir yer edinen Acra, moda dünyasındaki birçok kadın hemcinsi gibi kadını bir prensese dönüştürüyor. Modern ile geleneksel ve klasik olanı harmanlayan modacının tasarımları bir şiir misali akıyor kadının üzerinde.



Saten, ipek gibi kumaşları seven Reem Acra'nın tasarımlarında yoğun olarak kullandığı oyalar, süslemeler, ışıltılar dikkati çekiyor. Kıyafetlerde drape ve ampir kesim kullanmaktan hoşlanıyor ve her koleksiyonunda zarif modeller yaratıyor.



Not: Gelinlik ve kıyafet modellerinin her ikisi de modacının 2008 ilkbahar-yaz kreasyonuna ait.

Resimler için kaynak: www.style.com, www.reemacra.com, www.instyle.com

Etiketler:

0 Comments: