22 Nisan 2008 Salı
Siyah ve Mavinin Mağrur Dansı: Lacivert


Yaz sezonunun hit renginin mavi olduğunu kimseler yadsıyamaz. Arada sarı gibi canlı renkler öne çıksa da renk otoritesi Pantone'un ilan ettiği gibi mavi iris rengi bu yaza şimdiden damgasını vuruyor. Davetlere, galalara, şov programlarına şöyle bir baksanız bana hak vereceksiniz. Renee Zellweger'in başı çekmesiyle başlayan mavinin en sofistike hali olan lacivert akımı, Country Music Television ödül töreninde Carrie Underwood ve geçen haftalarda da Victoria Beckham ile devam etti.



Siyah ve mavinin huşu içerisinde birleşmesinden ortaya çıkan bu asil rengi en son BAFTA ödüllerinde İngiliz modacı Vivienne Westwood her zamanki asimetrik dokunuşlarıyla origamik bir şekilde ele aldı. Gossip Girl'den Blake Lively ve Hope&Faith'ten Kelly Ripa laciverdi siyahla buluşturarak kendilerinden bekleneni hakkıyla verdiler.



Carolina Herrera, Badgley Mischa, Versace, Marc by Marc Jacobs, Foley+Corinna, Suzie Turner gibi markalar bu sezon laciverdin her tonuna yer ayırdılar. Açığından koyusuna uzanan renk yelpazesinde laciverde en yakışan kumaş ise kadife ve saten. Bu rengi genelde gece elbiselerinde daha sık görsek de açığa çalan saks mavisi askılı bir elbise yaz aylarında sizin de favoriniz olabilir.



Resim için kaynak: http://redcarpetfashionawards.blogspot.com, www.instyle, www.asos.com, www.shopbop.com

Etiketler: , , ,

2 Comments:
Blogger loungetime said...
Seni çok beğenerek takip ediyorum. Bu renk sanırımen çok Renee Zellweger e yakışmış.

Blogger Simge Kurban said...
teşekkür ederim :)
bence de renee'nin üzerinde daha güzel duruyor lacivert. asil havasını daha da vurguluyor.