18 Nisan 2008 Cuma
Tek Renk Elbiselerin Kadını Victoria


Victoria Beckham'ın tarzını çok beğenmem. Kendi stil duygusuna sahip olmayan, stil danışmanının yönlendirmesiyle kendisine markalardan gelen hediye elbiseler doğrultusunda giydirilen bir kadının nesini beğenebilirim ki! Zaten genelde tercihlerini çok renkli, baskılı kıyafetlerden yana da kullanmıyor, tek renk elbiselerin arkasına sığınıyor. Hatta baştan ayağa aynı renk içinde görüyoruz onu sıklıkla. Tabii bazen başarılı olmuyor da değil. Mesela yukarıdaki resimlerde soldan sağa Donna Karan(ayakkabı Versace), Versace, Dina Bar-El imzalı kıyafetler giyiyor. Elbiselerin rengiyle ayakkabısı, çantası da aynı renkte.



Marc Jacobs'un kampanya yüzü olan Vicky, her fırsatta Jacobs imzalı kıyafetlerle objektiflere yakalanıyor. Mesela bu yeşil elbise Marc Jacobs'a ait. Roland Mouret'in şimdiden bir klasik haline gelen pembe elbisesiyle Hermes Birkin çantasını kombinlerken de geçtiğimiz yazın trendy renginin fuşya olduğunu cümle aleme duyurmuştu. Evet, bu kadın fazla risk almayı sevmiyor, bildiği yolda ilerliyor. Yani stil konusunda biraz sabit fikirli; ama yadsınamaz bir gerçek var ki; birçok kadın Victoria'nın bir stil ikonu olduğunu düşünüyor.



Peki sadece baştan aşağıya tek renk giyinerek stil ikonu olunabilir mi? Bana göre hayır. Belki bu kadın için "fashionista" kavramı kullanılırsa daha doğru bir tespit olur.

Etiketler: ,

3 Comments:
Blogger yeliz said...
selam, ben bu vicky'den hiç mi hiç hazetmem. sen bu kadar malzemeyi ortaya sermeden önce tek renk elbise kadını olduğunu farketmemiştim, süpersin. sence tek renk elbise takıntısı vicky'nin ufak tefek olmasının getirdiği bir mecburiyet olabilir mi?

Blogger Simge Kurban said...
ben de vicky'i beğenmem aslında; ama ünlü tasarımcılar sağolsun, vamp kadınlığa özenmediği zaman bazen gayet uyumlu giyinebiliyor.
ufak tefek kadınlar çok renkli kıyafetlerden kaçınmalı. baksana reese witherspoon'a, o da tek renk ve kesim elbiseler giymeye çalışıyor. vicky'nin stil danışmanı da bunun farkında olsa gerek.

Blogger cilek said...
selam; tek renk giyinmek bencede ufak tefekliğini gizliyor gibi.. ama bana göre asıl sdebebi tek renk giyinmenin kolay olması. yani elbisenin rengine karar verirsin sonrası kolay aynı renkte ayakkabi al çanta al ve oldu bitti.. moda konusunda tembellik ve hayl gücü olmaması böyle olyo bence:))