19 Ekim 2007 Cuma
Tasarımcı Günlüğü: Lanvin(Alber Elbaz)


Lanvin her sezon en beğendiğim tasarımlara imza atan markalardan biridir. Son 5 yıldır Lanvin’i takip ettiğimi göz önüne alırsak bunun en büyük nedeni tabii ki Alber Elbaz. O yüzden Lanvin’den bahsederken onun adının sıkça geçmesi çok muhtemel. İsrail’de moda ve tekstil üzerine eğitim alan Elbaz, bir süre küçük tekstil şirketleri için çalıştıktan sonra 1989’da Geoffrey Beene’nin yanında çalıştı ve kendini moda dünyasına kabul ettirdi.



7 yıl sonra buradan ayrılıp Guy Laroche’un ekibine katılan modacı, Laroche’dan sonra YSL ile çalışmaya başladı. Ta ki YSL, Gucci tarafından satın alınıp başa Tom Ford geçene kadar. Bundan sonrası ise malum. 2002’de Lanvin için hazırladığı Sonbahar-Kış kreasyonu ile benim gibi birçok modaseverin gönlünde taht kurdu. 2005’te Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi tarafından En İyi Uluslararası Tasarımcı ödülüne layık görülen Elbaz, bence doğru yolda son derece başarılı bir şekilde ilerliyor.


Natalie Portman, Nicole Kidman, Demi Moore, Charlize Theron, Kate Bosworth
gibi isimler Alber Elbaz sayesinde Lanvin aşığı oldular.
Bel kısmını vurgulayan elbiseleri birçok kadın tarafından özellikle tercih ediliyor. Tasarımlarında kullandığı renkler genellikle çok canlı ve insanda çiçek bahçesine düşmüş hissini uyandırıyor adeta. Saten dokusu ve volümlü balon etekler de kendi ismiyle bütünleşmiş artık.

Etiketler: ,

0 Comments: