5 Ekim 2007 Cuma
Tasarımcı Günlüğü: Collette Dinnigan

Son yıllarda tasrımlarını büyük bir keyifle takip ettiğim bir isim var:Collette Dinnigan. Chloe’den sonra dantelli, viktoryen ve masum havayı en iyi yansıtan marka olduğunu düşünüyorum.


90lı yıllarda ilk butiğini açan Avustralyalı Collette Dinnigan tarafından kurulan marka,daha o zamanlar isminden söz ettirmeye başlamıştı. 1995 yılından itibaren Paris’te her sezon koleksiyonunu sunmaya başlayan modacı, Paris’te hazır-giyim koleksiyonunu sergileyen ilk Avustralyalı modacı ünvanına sahip. Gelinlikleri ile çok ünlü olan Dinnigan'ın kendi alanında pek çok ödülü de bulunuyor.


Kıyafetleri Naomi Watts ve Nicole Kidman gibi hemşehrilerinin yanısıra Charlize Theron, Carmen Electra, Angelina Jolie, Halle Berry ve Kate Bosworth tarafından sıkça giyilen tasarımcının ışıltılı ve feminen bir tarzı var. Şifon ve tül gibi kumaşlara yer vermeyi seviyor, iyi de yapıyor. 80 civarında butikte tasarımları satılan modacının tasarladığı özel iççamaşırı koleksiyonu Marc&Spencer’da “Wild Hearts” ismi altında satılmakta

Etiketler:

0 Comments: