24 Eylül 2007 Pazartesi
Kırmızı Alarm



Moda dünyası kırmızı alarm veriyor! Geçtiğimiz hafta Emmy ödül töreniyle başlayan kırmızı çılgınlığı hemen bulaşıverdi ünlülere. Bu da tabii ne anlama geliyor? Ekim ayının renk trendi kırmızı.

Kırmızı gece elbiseleri, kırmızı dudaklar derken çantalar, ayakkabılar, paltolar, kemerler de allandı. Baştan aşağı alev alev yanmak ya da küçük kırmızı ayrıntılarla (kırmızı bir opak çorap gibi) dikkat çekmek sizin elinizde. Bordolusu, nar çiçeği renklisi, kiremite çalan renkleriyle geniş bir renk yelpazesine sahip olan kırmızı, Chloe, Lanvin, Diane Von Furstenberg, Versace, valentino, John Galliano, Marc Jacobs, Miu Miu, Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier, Ungaro, Stella McCartney gibi ünlü modaevlerinin koleksiyonlarında geniş yer buluyor.




Chloe, Diane Von Furstenberg ve Versace bu kış nar çiçeği kırmızını öne çıkarırken, John Galliano kişisel koleksiyonunda şarap rengini çiçek desenleriyle bezeyerek uçuk elbiseler çıkarıyor karşımıza. Valentino’nun vazgeçilmez rengi olan kırmızı ise yine bildiğimiz kırmızı ve oldukça elegan. Marc Jacobs da kırmızıya yer veriyor; ama bütünlük olarak değil parça parça işliyor onu. Sezonun diğer rengi gri ile geometrik desenleri içerisinde harmanladığı kırmızı hiç de fena değil.



Miu Miu’nun kırmızı deri paltoları, Sonia Rykiel’in kocaman hırkaları kesinlikle harika. Jean Paul Gaultier’ı ele almaya gerek bile yok aslında. Yine uçuk, yine sınırlarını aşmış. Kırmızı pöti kare tartan paltolar, bordo opak çoraplarıyla ortaçağdan fırlamış siluetler yaratmasını iyi biliyor.



Bu rengin müdavimleri arasında Emmy Rossum, Kate Bosworth, Jennifer Garner, Victoria Beckham başı çekiyor. Benim tercihim ise Emmy ödül töreninde Ali Larter’ın giydiği Reem Acra kırmızı straples elbise tabii ki. İşte beğendiğim, kullanılabilecek birkaç kırmızı elbise örneği.

Etiketler: ,

0 Comments: