15 Eylül 2007 Cumartesi
40'lı Yılların Esintisi


Aslında daha evvel aksesuar bazında berelere blogumda değinmiştim. Ama 1940'lardan ilham alan bu zarif şapka modellerini görmezden gelemezdim. Zarafetin feminen dokunuşlarla bezendiği 40'lı yılların şapkalarını Marc Jacobs, Resort 2008 defilesinde öyle güzel vurgulamış ki günlük hayata uygulanabilir bir model olduğunu çoktan unutmuştuk. Neredeyse sadece şık davetlerde Jennifer Lopez ve Jessica Simpson gibi ünlülerin üzerinde görmeye alışık olduğumuz bu tarz şapkaları artık istediğiniz şekilde kombine edebilirsiniz. Bu zarif şapkalar, özellikle yaz sezonu için uygun olmasının yanısıra kışın da trençkot ya da şık bir pardesüyle denenebilir.



Jennifer Lopez kendi tarzıyla bu retro şapkaları öyle güzel bütünleştiriyor ki giydiğ kıyafetlerin züerinde hiç de sırıtmıyor bu aksesuar. Son olarak Just Cavalli mağazasının açılışında Roberto Cavalli imzalı retro elbisesi ve beyaz şapkasıyla karşımıza çıkan J-Lo, bu trendin nasıl kullanılması gerektiği konusunda moda dünyasının en başarılı yol göstericisi. Her ne kadar Jennifer'ın tarzını kendime çok yakın hissetmesem de şapka konusunda "sezarın hakkını sezara vermek" gerekir.
Bu tarz şapkalara Roberto Cavalli, Patricia Underwood gibi kalburüstü isimlerin yanısıra Accessorize, Mango gibi markalardan da ulaşabilirsiniz.

Etiketler: , , , , ,

0 Comments: