6 Eylül 2007 Perşembe
Tasarımcı Günlüğü: Proenza Schouler


2002 yılında Lazaro Hernandez ve Jack McCollough tarafından kurulan marka, ismini tasarımcıların annelerinin kızlık soyadlarından alıyor. İkili daha önce ayrı olarak Michael Kors ve Marc Jacobs gibi isimlerle çalışmışlardı. Genel olarak sportif ve genç bir çizgisi olan markanın minimal ve şık tasarımları koyu nötr renklerle biçimlendiriliyor. Markanın karakteristik parçalarını kalem etekler, erkek kıyafetlerini andıran, baskılı ısmarlama yapılan paltolar, saten kemerlerle bele oturtulan ve renklerle bloke edilmiş şifon gece elbiseleri oluşturuyor. Dikiş ve detaylandırmadaki ustalıklarıyla bu kadar kısa süreye rağmen moda dünyasında sağlam bir yer edinen marka 2005 yılında teknoloji dünyasına da adım atarak Hewlett Packard için cep telefonu tasarlamıştı.





2003 yılında CFDA moda ödül töreninde "yılın kadın tasarımcıları" seçilen Proenza Schouler'ın Demi Moore, Kirsten Dunst, Julianne Moore, Kate Bosworth, Maggie Gyllenhaal, Chloe Sevigny, Christina Ricci, Sarah Jessica Parker gibi fanları bulunmakta. Özellikle 2007 Oscar ödül töreninde giydiği koyu mavi Proenza Schouler elbiseyle Maggie Gyllenhaal tek kelimeyle muhtşemdi. Zaten markanın 2007 ilkbahar-yaz kreasyonunda yoğun olarak kullandığı çizgili mor detaylara bayılmıştım şahsen. Tasarımlarını boşuna "seksi, muhafazakar ve gevşek" olarak tanımlamıyorlar. İkilinin Coco Chanel, Christian Dior ve Christobal Balenciaga'yı örnek almalarına da şaşmamalı zaten.




Markanın ürünleri Neiman Marcus, Bergdorf Goodman, Barneys New York, Türkiye'de ise Kanyon alışveriş merkezinde mağazası bulunan Harvey Nichols'ta gibi mağazalarda satılmakta.

Etiketler: , , , , , , , , ,

0 Comments: