19 Ağustos 2007 Pazar
Sis Perdesi Aralanıyor


Gri, hüznün, melankolinin, gizemin, belirsizliğin rengidir. Siyah ve beyaz arasında çok iyi bir denge kurar. Onu taşımak zordur, ağırlığın altında ezilmek istemez çoğu kadın. Güz aylarının donuk, puslu günlerine yaklaşmaya az kalmışken modacılar çoğu kadın için zor olan bu riski göz alarak 2007 sonbahar-kış kreasyonlarında gri tonlarına yer verdiler. Soğuk ve etkileyici havasıyla her kış karşımıza çıkan griye, neredeyse bütün tasarımcıların koleksiyonlarında ağırlıklı olarak kaban ve ceket şeklinde rastlıyoruz.



Rag&Bone kadınlarına beyaz gömlek üzeri gri yelek- ceket-kasket üçlüsü giydirerek erkeksi bir hava katarken, Dries Van Noten belden büzmeli uzun kollu elbiseler giydiriyor. Jill Sander, Donna Karan ve Armani’nin elbiselerde kullandıkları gri ise daha parlak, lameyi andırırmış gibi. Blumarine ve Christian Lacroix kaban olarak bu tondan yararlanırken, Diane Von Furstenberg ve Ruffian gibi modacılar ise parlak truvakar kollu trençkot çalışmalarıyla bizi sislerin arasından selamlıyorlar.
İş hayatının da ayrılmaz parçası olan gri tonlarını Molly Sims, Scarlet Johannson, Nicole Richie gibi isimler layıkıyla taşıyorlar.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , ,

0 Comments: