21 Eylül 2007 Cuma
Tasarımcı Günlüğü: Herve Leger


Ne zamandır Herve Leger hakkında yazı yazmak istiyordum. Son bir senedir ismini fazlaca duyduğum bu modacının elbiseleri neredeyse bütün ünlülerin gardrobunu süslüyor.

1985 yılında kurulan Herve Leger markası, o zamanlar sadece gece ve kokteyl elbiseleri üretiyordu. Moda dünyasında sargı şeklinde bedene yapışan "bandaj elbiseleri" ile haklı bir yer edindikten sonra 1993 yılında hazır-giyime el atan marka, vücut hatlarını cesurca ortaya çıkartan ve unutulmaz görüntü çizen muhteşem elbiseleri ile 2000'li yıllarda altın çağını yaşamaya başladı.

Los Angeles, Las Vegas, New York gibi şehirlerde ve Paris'in çok ünlü Faubourg Saint-Honor caddesinde butik mağazaları bulunan Herve Leger, cesur ve feminen tasarımlarıyla son bir senedir Hollywood yıldızlarının favorisi. Victoria Beckham, Catherine Zeta Jones, Simpson kardeşler, Rihanna, Lindsay Lohan gibi isimler onu tercih etmekte hiç de haksız değil bence. Hele hele Victoria Beckham son birkaç aydır onun elbiselerini üzerinden düşürmüyor. En son Marc Jacobs'un New York'taki defilesinde giydiği gümüş-morlu elbise tam anlamıyla göz kamaştırıcıydı.



Merak ediyorum, acaba bizim Eda Taşpınar, Tuba Ünsal, Hande Yener gibi trendsetterlar onu ne zaman keşfedecek? Yakındır zamanı.
Not: Hale isimli dikkatli arkadaşımızın uyarısını not ettim. Herve Leger, Karl Lagerfeld 1983 yılında Chanel'in baş tasarımcı koltuğuna oturduğunda modacıya haute couture ve hazır-giyim koleksiyonlarında asistanlık yaptı. Chanel için İki koleksiyon hazırladıktan sonra kendi markasını kurmanın zamanı geldiğini düşündü. 1984 yılında Lanvin için Haute Couture koleksiyonu, Diane Von Furstenberg için de Pret-a Porter koleksiyonu hazırladı. Bunları nasıl es geçmişim, kendime çok kızdım açıkçası. Hale'ye tekrar teşekkürler.

Etiketler:

5 Comments:
Anonymous Adsız said...
turkler tasarimci yerine onun kiyafetlerini giyenleri taklid ettigi icin bize gelmesi uzun surer =)

Blogger Unknown said...
opps Simge guzel olmus da Faubourg Saint-Honore sehir degil Paris'te cok onemli bir caddedir.Modanin kalbinin attigi yerdir.Modayla bu kadar ilgilendigin icin bilmende yarar var sanirim.

Blogger Unknown said...
Ayrica Herve Leger'i anlatirken Chanel'i es gecmene bir mana veremedim.

Blogger Simge Kurban said...
eleştirini dikkate alıp düzeltme yaptım hale..teşekkür ederim :)

chanel konusunu ise es geçmişim, ustaya büyük ayıp olmuş..

Anonymous Adsız said...
Asil "Modanin kalbinin attigi yer" Faubourg Saint-Honore'dur derken dikkat etmek gerekir sanirim, dunya modasini Paris'e indirgemek, Turkiye'yi Istanbul'dan ibaret gormek gibi bir sey olsa gerek..

oops!