30 Ocak 2009 Cuma
2009 İlkbahar-Yaz Haute Couture Koleksiyonları
Dünyaca ünlü modacılar, Paris'te 2009 ilkbahar-yaz haute couture tasarımlarını sergiledi. İçlerinden en kayda değer bulduğum çalışmalar Elie Saab, Dior, Valentino, Chanel ve Armani'ydi. Modacıların koleksiyonlarında ortak kullandıkları detay olarak çiçek, özellikle de gül motifleri dikkat çekiyordu.

Elie Saab



Elie Saab'ın ilkbahar-yaz haute couture koleksiyonu soluk renklerden oluşuyordu. Ağırlıklı olarak gümüş, buz mavisi, krem, şeftali tonları ve açık leylak ön plandaydı. Tasarımlarda dikkati çeken detaylardan biri, elbiselere origamik şekilde verilen katlardı. Kalça, göğüs ve bel kısmına verilen hareketlerle elbiseler daha çarpıcı hale getirilmiş.



Plise de Saab'ın yer verdiği detaylardan biriydi. Uçuşan elbiselere en çok yakışan detaylardan biri plise. Çiçek ve işlemelerle süslenen elbiseler presnseslere layık.



Çiçeklerden en çok gül kullanılıyor. Volanlı etekler kocaman güllerle bezenirken, bluz kısmı boncuk ve çiçeklerle göz alıcı şekle bürünürken her işlemede Saab'ın o ince dataycılığını görüyoruz. Kat kat etekler,




Christian Dior



John Galliano her zamanki gibi fırçasını değdirdi paletine ve inanılmaz bir resim çıkarttı ortaya. Abajur etekleri Neslihan Yargıcı'nın Bendeniz için yaptığı siyah elbiseden hatırlayacaksınızdır. Galliano da Dior markası için kocaman volanlı, abajuru andıran eteklikli elbiseler tasarladı. Mavi tonları koleksiyonda yoğunluktaydı.



Korseli, Barok tarzı elbiseler, abartılı saçlar yine John Galliano'nun vazgeçilmezleri arasındaydı. Porseleni andıran çiçek motifli elbiselerin bazılarının etek kısmı sanki ilkbaharda çiçek açan güller gibiydi.



Çin porselenlerinden esinlenen modacı, keşke bizim İzniğimizi ziyaret etseymiş.



Dolce&Gabbana'nın alamet-i farikası olan göğüs kısmı korseli üstler de göze çarpıyordu. Şeker pembesi kıyafetler pofuduk hissi veriyordu.


Valentino



Valentino'nun yeni tasarımcısı Alessandra Facchinetti çarpıcı, ateşli renklerle karşıladı bizi. Kırmızıdan yakıcı turuncuya, gül kurusundan patlıcan moruna uzanan renk yelpazesi görülmeye değerdi.



Elie Saab gibi Valentino da origamik katlara yer verdi. Gül kurusu ve patlıcan moru elbiseleri nedense bana Versace'nin elbiselerini hatırlattı.



Valentino'da da güller ön plandaydı. İster ceketin bel kısmına, etek ucuna, ister göğüs ya da omuz kısmına olsun bu detay oldukça kullanıldı. Saten elbiselerin üzerinde güller çok ihtişamlı ve romantik görünüyordu.




Chanel



Chanel'in kıyafetlerine değinmeyeceğim. Siyah ve beyaz başroldeydi yine. Asıl dikkat çeken, saç aksesuarları ve şapkalardı. Kocaman iri güllerden oluşan aksesuar ve şapkalar Chanel'den hiç beklenmeyen bir detaydı. İyiki yapmış diyorum.




Armani Prive



Armani Prive'da ise kimono tarzı elbiseler, sivri uçlu vatkalar, brokar parlak kumaşlar ve geyşa saçları ilgi çekiciydi. Çiçek motifli brokar elbise ve etek-ceket takımları Japon kültürünün birebir yansımasıydı sanki.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler:

0 Comments: