16 Şubat 2009 Pazartesi
Kırmızıyı Severek Giyin


"Kalbimi Seviyorum, Kırmızı Giyiyorum" sloganını hatırlarsınız. Kalp krizine karşı dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen bu kampanyanın aslı yabancılara ait."Heart Truth" ismiyle bu kampanya, 2002 yılından bu yana Mercedes-Benz Moda Haftası'nda defile sergiliyor. Amerikalı tasarımcılara ait kırmızı elbiselerle podyuma çıkanlar ise Hollywood'un ünlü simaları. Bu yılki moda şovunda yer alan ünlülerin başında Evimiz Hollywood'da dizisinden Tori Spelling ve Jennie Garth geliyor.



Bu iki yıldızın yanısıra Hilary Duff, Brittany Snow, Samantha Harris, Amanda Bynes gibi isimler de defilede yer aldı. Betsey Johnson, Donna Karan, Marchesa, David Meister, Swarovski, Vera Wang, Carolina Herrera gibi tasarımcılar elbiseleriyle şova destek veren modacılardan.



Bu defileyi geçelim, gelelim asıl mevzumuza. Kırmızı sadece bu defilede değil, birçok yerde karşımıza çıktı. Michelle Monaghan'ın muhteşem Louis Vuitton elbisesi, Sharon Stone'un John Galliano'ya ait straples elbisesi, Renee Zellweger'in kırmızı ve Carolina Herrera tutkusunu biraraya getiren elbisesi hep bu renkteydi.



Hafta içinde Kyra Sedgwick Balenciaga, Sanaa Lathan Donna Karan, Heidi Range Roland Mouret'ye ait kırmızı elbiseleriyle kameralara takılan diğer isimlerden. "Heart Truth"un şovunun dışında kalan ünlüler, kalp krizine dikkat çekmek için giyiyor değiller bu rengi. Sevdikleri için giyiyorlar. Demekki neymiş, "kalbinizi sevin, kırmızı giyin" gibi bir laf salatası, içinde bir sosyal sorumluluk kampanyası barındırmadan(sarı bileklikler gibi sadece tüketimi hortlatan) çok boş bir sloganmış.

Resimler için kaynak: JustJared, RedCarpet-Fashion Awards

Etiketler: , , , , ,

5 Comments:
Anonymous Adsız said...
Kırmızı giyinmek gerçekten hoş ama bir ortam birçok kişinin kırımızı giyinmesi hoş bir şey değilmiş. Senin görseller bunu gösteriyor.

Blogger Simge Kurban said...
Bence de. Kırmızı çok çarpıcı bir renk, herkesin bu renkte giyinmesi gözü yorar :)

Blogger KIRMIZI said...
ben seve seve gonullu olurum bu kampanyaya... hi hii... ama hakkaten herkes de kırmızı olacaksa olmaz ki...

Blogger Simge Kurban said...
Nickinden olmasın sakın o ;)

Anonymous Adsız said...
En sevdiğim renklerden biride kırmızı.Çingenelik var kanımda galiba :))