10 Şubat 2009 Salı
Basil Soda ile Tanışın


Pazar günü gerçekleşen Grammy ödüllerine kadar çoğumuzun ondan haberi yoktu. Lübnanlı birkaç modacı saymaya kalksak, ilk sırayı Elie Saab alırdı, onu Zuhair Murad, Reem Acra ve Georges Chakra takip ederdi. Şimdi bu listeyi beşlemenin zamanı gelmiştir. Grammy ödül töreninde Katy Perry ve Paula Abdul sayesinde Basil Soda ile tanışma şerefine kavuşuyoruz.



20 yıldır haute couture tasarım yapan Lübnanlı modacı, Elie Saab'a dört yıl boyunca asistanlık yaptıktan sonra 2001 yılında kendi modaevini açarak ismini yavaş yavaş duyurmaya başladı. Son üç yıldır koleksiyonları Paris Moda Haftası'nda sergilenen modacı, Amerika ve Avrupa'da açtığı mağazalar sayesinde modaseverleri heykelleri andıran siluetleriyle buluşturuyor.



2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunda pembe tonlarına ağırlık veren Soda, pastel tonlarındaki soluk pembe ve yukarıda Katy Perry'nin giydiği elbisedeki gibi pamuk şekeri tonlarını ön plana çıkartıyor. Heykelsi formları yeniden formlayan ve geçmiş, gelecek ve şimdiki zamanı koleksiyonunda buluşturan Basil Soda, zengin işçiliği, origamik detayları, asimetrik ve geometrik kalıplarıyla bu sezona damgasını vuracakmış gibi görünüyor.

Etiketler: , ,

3 Comments:
Anonymous Adsız said...
nice blog. i wish it could be translated to english

http://achicshopaholic.blogspot.com/

Anonymous Adsız said...
nice blog. wish it could be translates to english

http://achicshopaholic.blogspot.com/

Blogger Simge Kurban said...
dhen, thanx for your comment.
you can translate my blog from turkish to english by www.google.com/translate
:)