12 Şubat 2009 Perşembe
Marakeş Masalları


2009 ilkbahar-yaz sezonunda Kuzey Afrika rüzgarı esiyor. Binbir Gece Masalları'ndan fırlayan Şehrazat, bize Doğu'nun masallarını anlatmaya hazır. "Harem pantolon" diye adlandırılan şalvarlara bürünmüş modeller, bu masal kahramanlarından biri olan Sinbad'ın hikayesini anlatır gibi sanki. Arap gecelerinin gizemini hissetmemek mümkün değil.



Tek parça şalvarları kullanan Chloe, Diane von Furstenberg, Tibi markaların yanısıra şalvarların tulum şeklinde kullanılanları da mevcut. MaxMara, Derek Lam, Dries von Noten ipekten tulumlarla daha seksi bir havaya sokuyorlar bu modelleri.



Kuzey Afrika'nın geleneksel kıyafetleri zengin işçilikleriyle ve şatafatlı görünümüyle dikkat çeker. Bunu bilen AquilanoRimondi(eski markalarının adı 6267'di), Ports1961 ve Etro parlak-saten dokularıyla, abartılı siluetleriyle Marakeş gecelerine davet ediyor bizi. Fes ve türban gibi detayları da unutmamak gerek.



Tunus'a özgü bir elbise olan djellaba, Gucci ve Reem Acra'ya feyz oluyorlar ve bu iki modaevinin dokunuşlarıyla şifonlarla dans ederek uçuş uçuş bir hale geliyorlar. Altlarında Alaaddin'in sihirli halısı eksik sadece.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler: , , ,

0 Comments: