12 Şubat 2009 Perşembe
Öne Çıkan Gelinlik Trendleri


Yaz dönemi düğün-dernek zamanıdır. Mayıs sonundan başlar, Eylül'e kadar uzanır. Önümüzde daha 3 ay var; ama gelin adayı için bu süre o kadar önemlidir ki! Aranızda gelin adayları varsa 2009 ilkbahar-yaz sezonunun gelinlik modellerine göz atmanızı öneririm. Bu yılın gelinlik trendlerinden biri, dantel. Geçtiğimiz sonbahar mevsiminde oldukça hip trendlerden biri olan dantel, gelinliğe en yakışan detaylardan biri. Fransız güpürüne birçoğumuz hala hayır diyemiyoruz. Romantik bir hava yaratan dantel süslemeler, nostaljik bir havayı da beraberinde getiriyor. Badgley Misckha, Vineyard ve Angel Sanchez gibi modaevleri modellerinde bolca dantele yer veren isimlerden. Birçoğu gelinlikleri tamamen dantelle süslüyorlar. Şahsen, danteli tüm olarak değil, küçük bir detay olarak kullanmak isterim. O da omuzları kapatmak ve straples bir elbiseye hareket kazandırmak için.



Sade, düz gelinlik sevenlerin tam da hoşuna gidebilecek modellerden bahsetmeden geçemeyeceğim. Sadeliği biraz çarpıcı hale getirmek, dikkat çekici detaylara yer vermek en iyisi. Bunu da çiçek aplikelerle sağlayabilirsiniz. Priscilla of Boston, Kenneth Pool modellerinde olduğu gibi bel, omuz ya da göğüs kısmında kullanacağınız çiçekler sizi daha göz alıcı bir hale getirecektir.



Gelinlik konusunda geleneksel tarzdan yana değilseniz, yeniliklere açıksanız modern modelleri deneyebilirsiniz. Uzun, kuyruklu ya da kabarık modeller yerine kokteyl elbiselerini andıran kısa etekli gelinlikler tam da size göre. Priscilla of Boston, Reem Acra, Vineyard mini ve orta boy gelinlikleriyle dikkat çeken gelinliklere imza atıyorlar. Kabarık, volanlı etek kısımları bu modellerin düz bir elbiseden farklı olmasını sağlayan detaylardan.



Yenilikçi, modern dedik; ama bunun bir de uç noktası var. Hiçkimsenin yapmadığını yapmak, aileniz ve sevdikleriniz arasında bir ilke imza atmak amacındaysanız, renkli gelinlik modelleri hevesinizi kabartacaktır. Beyaz yerine kırık beyazın kullandıldığını görmüşsünüzdür; ama sarı, mavi ya da üzeri renkli çeçek desenli gelinliklere pek de rastladığınızı sanmıyorum. Vera Wang, Atelier Aimee, Reec Acra yaptıkları tasarımlarla bu farklılığı size epeyce hissetiriyorlar.

Resimler için kaynak: Brides

Etiketler: ,

0 Comments: