2 Haziran 2008 Pazartesi
Tasarımcı Günlüğü: Balmain


1945 yılında mimarlık eğitimi alan Pierre Balmain tarafından kurulan modaevi, Vivien Leigh, Mae West, Katherine Hepburn gibi Hollywood yıldızlarının filmlerinde giydikleri kostümlerle moda dünyasında büyük ün kazandı. Gerard Pipart'tan Karl Lagerfeld'e birçok tasarımcıyı bünyesinde çalıştıran marka, 1993 yılında Haute Couture bölümünün başına Oscar De La Renta'nın geçmesiyle şaşaalı günlerini yaşadı. 2002'de Balmain için son kreasyonunu hazırlayan Oscar De La Renta sonrası couture geçmişini geride bırakan modaevi 2006 yılına kadar Laurent Mercier, Christophe Lebourg gibi modacılarla çalıştı; ama umduğunu bulamadı. Ta ki Christophe Decarnin'in 2006 Sonbahar-Kış koleksiyonunu sunana kadar. Balmain'e gerekli olan taze kan en sonunda bulunmuştu.



Son bir yıldır adını daha sık duymaya başladığımız Balmain, Decarnin'in başarılı kreasyonlarıyla yeniden hayat buldu. Birçok ünlü isimin arka arkaya markanın kıyafetleriyle davetlere katıldığını dikkate alırsak önümüzdeki günlerde de sıkça karşılaşacağız Balmain ile.



Cannes Film Festivali, Costume Institute Gala, Iron Man filminin galası, SAG ödül töreni gibi önemli etkinliklerde Natalie Portman, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Fransız Vogue editörü Carine Roitfeld ve kızı Julia Restoin-Roitfeld, Christina Ricci, Lake Bell, Angelina Jolie'nin üzerinde hep Balmain imzalı kıyafetler vardı.



Balmain'in 2008 ilkbahar-yaz kreasyonunu inceleyenler 70'li yılların hippi-bohem tarzına göndermeler yapıldığını farkedeceklerdir. Uzun tiril tiril elbiseler, püsküllü yelekler, çiçek baskılı kumaş pantolonlar, gladyatör sandaletler ön planda. 2007-2008 sonbahar-kış koleksiyonunu merak edenler ise şöyle buyursun.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler:

0 Comments: