6 Mayıs 2008 Salı
Costume Institute Gala'dan Aklımda Kalanlar


Merakla beklediğim Costume Institute Gala gecesiyle ilgili büyük umutlarım vardı. "Superheroes: Fashion and Fantasy" temalı serginin Metropolitan Sanat Müzesi'nde gerçekleşen gala açılışı maalesef beni hiç tatmin etmedi. Tarzlarını her zaman takdir ettiğim Katie Holmes, Jennifer Connelly ve Amanda Peet'in kıyafet seçimleri vasatın çok altındaydı. Katie'nin parlak kırmızı Armani elbisesi belki tek başına güzeldir; ama uzun altın kolye ve lacivert ayakkabılarla kullanıldığı zaman hiç de güzel bir görüntü ortaya çıkmıyor. Balenciaga'nın kampanya yüzü olan Jennifer Connelly tercihini siyah-beyaz bir elbiseden yana kullanmış. Elbise tabii ki Balenciaga'ya ait. Üzerindeki tek güzel şey görkemli kolyesi. Tatlı kız imajıyla beğeni duyduğum Amanda Peet ise Derek Lam imzalı straplez desenli elbisesi ile sıradan görünüyor.



Bu seneki Costume Institute Gala'da Giorgio Armani bereketi vardı adeta. Ünlülerin bir numaralı tercihi olan Armani'nin en güzel kıyafeti bence Camilla Belle'nin giydiği su yeşili, katmerli elbiseydi. Galada öne çıkan trendlerden olan su yeşili ve katmer detayını birarada kullanan bir diğem isim ise Jennifer Lopez'di. Alberta Ferretti imzalı, mücevher işlemeli tek omuzlu kıyafeti ile J-Lo sanki doğum sonrası kilolarından kurtulamamış gibiydi. Eva Mendes de straplez su yeşili elbisesi ile fena değildi. Geçen yılki Costume Institute Gala'da su yeşili Calvin Klein kıyafet giyen Liv Tyler'a özenmiş hepsi; ama yanından bile geçemiyorlar bu seçimleriyle.


Parlak, payet işlemeli elbiseler de yok değildi. Diane Kruger lame elbisesi ile Alberta Ferretti'yi, Kate Bosworth rengarenk payet elbisesi ile Chanel'i tercih etmişti. Diane her zamanki gibi şık. Fuşya ayakkabıları da çok trendy. "Sex and The City" dizisinin film versiyonunu yeni gösterime sokan Kristin Davis, göğüs kısmı işlemeli krem rengi Michael Kors elbisesiyle dramatik bir hava estirdi kırmızı halıda.



Ara ara olsa da siyah ve beyaz da tek başına kullanılan renklerdendi. Thandie Newton'un vücudu saran, farbelalı mini siyah elbise altına giydiği sandaletleri görülmeye değerdi. Naomi Watts beyaz elbisesi ve uzun dalgalı saçlarıyla 1940'ların "Hollywood Glamour" stilini yansıtıyordu. Liv Tyler için ise tek söyleyebileceğim; keşke siyah yerine başka renk seçseydi de o güzelim Calvin Klein, tek omuzlu helenistik elbisesi yeni kestirdiği ve kendisine çok yakışan saçları ile daha muhteşem görünebilseydi.



Gecenin bu seneki lahana kızlarına gelelim. Geçen yılki Cameron Diaz vakası bu sefer Maggie Gyllenhaal ve Eva Longoria'da vuku buldu. Maggie Peter Som imzalı elbisesi ile vasattı, Eva ise bol fırfırlı Marchesa elbisesi ile fazlasıyla Penelope Cruz'u andırıyordu.

Resimler için kaynak: Fabsugar, JustJared

Etiketler: ,

0 Comments: