10 Haziran 2008 Salı
En Sevdiğim YSL Elbiseleri
Geçtiğimiz günler hayatını kaybederek moda dünyasını yasa boğan Yves Saint Laurent ile ilgili hiçbir şey yazmadığımı farkettim. Kendisine buradan selam olsun, en sevdiğim tasarımlarını paylaşacağım sizinle.



Benim için YSL'in üç tane elbisesi var ki hem renkleriyle hem kumaşlarıyla büyüleyiciler. Julianne Moore'un önceki yıllarda Oskar ödül töreninde giydiği, kızıl saçlarıyla büyük bir uyum oluşturan yeşil straples elbisesi mesela. Portföy çantası, küpeleri bile yeşil rengindeydi ve o gecenin en şık ismiydi belki de. Kendisi Oskar ödülcüğünü kucaklayamasa bile Tom Ford imzalı YSL elbisesiyle benim için akademinin kırmızı halı ödülünü kaptı. Narin güzel Cate Blanchett'in mor şifon YSL elbisesi soluk tenine gelen bahar gibiydi. Biraz hüzünlü, biraz canayakın. İlk üçte yer alan bir diğer YSL elbisesi ise Mischa Barton'un muhteşem kırmızı straples elbisesiydi.



YSL deyince Nicole Kidman'dan bahsetmeden olmaz. Tom Cruise'dan ayrılınca oyunculuğunu konuşturmaya başlayan Nicole stiliyle de ikon haline gelmişti. Bunu Tom Ford'un YSL için tasarladığı elbiselere borçluydu birazcık da. Altın Küre ödül töreninde giydiği arkası uzun, önü kısa gri elbisesi buna bir örnek. Giyim konusunda kural tanımazlığı ve sıradışılığı ile tanıdığımız Chloe Sevigny'nin parlak sarı elbisesinin de, Eva Mendes'in turkuaz rengi üzeri siyah dantelli elbisesinin de benim için ayrı bir yeri vardır.



Başka örnekler vermek gerekirse; Gwyneth Paltrow'un vintage YSL elbisesi, Katie Holmes'un takım elbisesi ve Jennifer Aniston'un büzgülü, siyah şeffaf elbisesini de sayabilirim favorilerim arasında.

Etiketler: ,

0 Comments: