31 Aralık 2009 Perşembe
Mutlu Yıllar


Herkese mutluluk, sağlık, başarı ve huzur dolu bir 2010 yılı dileğiyle.

Etiketler:

25 Aralık 2009 Cuma
2009 Yılının Enleri
2009'u geride bırakmamıza sayılı günler kalmışken, "yılın enleri"ni belirledim.

Yılın Trendi: Deri Pantolonlar



Yılın Rengi: Lacivert




Yılın Tasarımcısı: Jason Wu



Yılın Yükselen Tasarımcısı: Prabal Gurung



Yılın Elbisesi: Marchesa



Yılın Şıkı: Diane Kruger



Yılın En Umut Vaat Eden İsmi: Kristen Bell



Etiketler:

24 Aralık 2009 Perşembe
Ocak 2010'a Çeyrek Kala
Ocak ayı bereketli bir ay olacak. Neden mi? Birçok önemli ödül töreni bu aya denk geliyor. 6 Ocak'ta People's Choice ile başlayacak olan serüven, 15 Ocak'ta Critics' Choice, 17'sinde Altın Küre, 23'ünde Screen Actor's Guild(SAG), 30'unda Grammy ödül töreniyle devam edecek. Ben şimdiden gün saymaya başladım bile.

Etiketler:

21 Aralık 2009 Pazartesi
Emre Ertürk'e Teşekkürler
Bugün bir e-mail aldım. Mailin sahibi Emre Ertürk. Modaseverler bu isme oldukça aşina aslında. Kendisi moda kariyerini New York'ta devam ettiren başarılı genç modacılarımızdan biri. Sabahın ilk ışıklarında kendisinden şahsıma özel aldığım mail, modaya dair yazılar yazma konusunda neredeyse 5 yıldır devam eden serüvenimde şu ana kadar aldığım en güzel teşekkürdü. Kendisine tekrar teşekkürler. Maile konu olan yazım için tıklayınız.

Etiketler:

Haftanın Şıkı: Naomi Watts (Part 2)


"Nine" filminin New York'taki galasına katılan isimlerden biri de; Naomi Watts'ti. Yakın arkadaşı Nicole Kidman'a destek amacıyla galada bulunan Watts, Marchesa imzalı omuz kısımları origamik detaylı, ahududu rengi elbisesiyle galanın assolistlerini gölgede bıraktı.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler:

17 Aralık 2009 Perşembe
Tasarımcı Günlüğü: L'Wren Scott


L'Wren Scott'ın ismine çoğumuz Mick Jagger'ın sevgilisi olarak aşina olduk. 42 yaşındaki Amerikalı eski model, uzun boyu ve ince yapısıyla yıllarca Chanel ve Thierry Mugler gibi markalar için modellik yaptı. Modelliği bıraktıktan sonra boş durmadı, moda dünyasının tozunu yutmuş bir kere, moda tasarımcılığına soyunuverdi.



"Mercy", "Diabolique" gibi filmler için kostüm tasarımcılığı yaptıktan sonra, 2002 yılında şimdiki sevgilisi Mick Jagger ile tanıştı. Aradan geçen yıllar zarfında şov dünyasından birçok isimle yakın arkadaşlık kuran Scott, 2006 yılında kendi markasını oluşturmaya karar verdi. Başta Nicole Kidman olmak üzere oldukça büyük bir ünlü kitlesini tasarımlarının esiri yaptı.



Bu ünlüler arasında kimler yok ki! Kyra Sedgwick'ten Renee Zellweger'a, Penelope Cruz'dan Sarah Jessica Parker'a uzanan uzun bir liste saymak mümkün. Nicole Kidman'ı L'Wren Scoot müptelalılığı konusunda ayrı bir yere koyarsak(Renee Zellweger için Carolina Herrera, Charlize Theron için Dior neeyse, Nicole için de L'Wren Scott o demek); bu saydığım dört isim de ara ara bu modacının kıyafetleriyle görünmeyi oldukça seviyorlar.



L'Wren Scott, koleksiyonlarında genel olarak kendisi gibi uzun ve ince kadınlar için kıyafetler hazırlıyor. Vücudu saran kalem elbiseler onun çizgisini birebir yansıtıyor.



Kıyafetlerinde sadelik ve feminenlik ön planda. Vücuduyla barışık her kadının giyebileceği elbiseleri artık klasikleşti.



Nicole, Kyra, Sarah, Renee, Penelope dışında Angelina Jolie, Nicole Richie, Courtney Coz, Reese Witherspoon, Elizabeth Hurley, Jennifer Connelly gibi isimler de markanın kıyafetlerini taşımaktan memnun olanlardan.



Tüm bu isimlere rağmen, Nicole Kidman'ın yeri bambaşka. Tam da kendi tipinde ve tarzında bir kadını giydirmek Scott için büyük bir mutluluk olsa gerek.



Resimler için kaynak: Life, JustJared, RedCarpet-FashionAwards, Instyle

Etiketler:

16 Aralık 2009 Çarşamba
2010'un Trend Habercisi: Tek Omuzlu Elbiseler


Şık davetlerde son trend, tek omuzlu elbiseler. O kadar trend ki; Ocak ayı ödül töreni ayıdır, malum. People's Choice mi dersiniz, Critic's Choice mi dersiniz, Golden Globe bir yandan, Screen Actor's Guilds diğer taraftan, araya bir de Grammy eklendi mi, değmeyin Ocak ayının bereketine. Hal böyle iken; ünlüler şimdiden hazırlık yapmaya başladı kanımca. Yeni yıla sayılı günler kala, Hollywood sakinleri yeni yılı ve yeni ödül törenlerini nasıl karşılayacaklarını ufaktan bize sezdirmeye çalışıyor. 2010 yılının ilk ayında kırmızı halı üzerinde sıkça göreceğimiz bir trend, tek omuzlu elbiseler. En son Fergie, Rachel McAdams ve Penelope Cruz'un üzerinde gördüğümüz bu trendi daha birkaç hafta önce uygulayanlara şöyle bir bakalım, isterseniz.



Gwyneth Paltrow, Marakeş'te düzenlenen otel açılışında Donna Karan marka somon rengi elbisesiyle ne de çekici görünüyor! Kate Beckinsale'in petrol yeşili saten Andrew Gn elbisesi Yunan tanrıçalarına nazire yapar gibi. Asil güzel Cate Blanchett'in mor renkli elbisesi yine sofistike bir hava katmış yıldıza.Armani



Siyahtan gümüş rengine, payete kadar istediğiniz renkte denemekte serbestsiniz bu trendi. Rashida Jones, Olivia Wilde, Nicole Kidman bunun oldukça farkında olanlardan.



Lacivert mi istediniz ya da puantiyeli? Kokteyl elbisesi tarzında gece dışarı çıkarken mi giymek istiyorsunuz? İşte size birkaç örnek: Kate Walsh'un kobalt mavisi Marchesa, Cat Deeley'in petrol yeşili Preen, Diane Kruger'ın Jason Wu marka balon elbisesi sözlere çok fazla hacet bıraktırmıyor.



Kışın çok renkli takılmam, sade ve ağırbaşlı olmak isterim derseniz; Mandy Moore, Malin Akerman ve Demi Moore gibi siyahtan vazgeçmeyin derim.



Eva Longoria, Salma Hayek, Dannie Minogue gibi değişik detaylarla elbisenize hava da katabilirsiniz.

Resimler için kaynak: Instyle

Etiketler: , ,

"Nine" Kadınları New York'ta


"Nine" filmi malumunuz bu sezonun en hit filmlerinden biri. Altın Küre Ödülleri'nde de 5 dalda aday. Rob Marshall'ın "Chicago"dan sonra giriştiği ikinci müzikal film. Film ünlüler karması gibi. Kate Hudson'dan Penelope Cruz'a, Nicole Kidman'dan Marion Cotillard'a, Fergie'den Judi Dench'e, Sophia Loren'den Daniel-Day Lewis'e uzanan bir kadro var karşımızda. Filmin Londra'da düzenlenen ilk galasından sonra Amerika'daki ikinci galası (ilki Los Angeles'taydı) New York'ta gerçekleşti. Chopard sponsorluğunda yapılan galada filmin yıldızları boy gösterdi. Galanın kare asları Kate Hudson, Penelope Cruz, Nicole Kidman ve Marion Cotillard şıklık konusunda adeta birbirleriyle yarıştılar. Kate'in arka kısmı uzun kuyruklu, payetli siyah-beyaz elbisesi Chanel imzası taşıyordu. Penelope'in tek omuzlu Chanel imzalı kırmızı saten elbisesi, omuzdan bele doğru inen drape detayı ve drapenin ucuna yerleştirilen broşuyla görülmeye değerdi. Nicole ise siyahtan yana kullandı tercihini. Prada marka göğüs kısmından etek ucuna inen çiçek aplikeli balo elbisesi ve yandan yapılmış dağınık topuzuyla, mezuniyet balosuna katılan genç kızlar gibi görünüyordu.



Galanın diğer iki oyuncusu Marion Cotillard ve Fergie, beyzlar içinde çıktılar kamera önüne. Marion, Dior'a ait straples bir elbise giyerken; Fergie, Marchesa marka, tek omuzlu, Helenistik bir elbise giymeyi tercih etti. Geceye misafir olarak katılan Naomi Watts de çok şıktı açıkçası. Ahududu rengi Marchesa elbisesi, omuz kısmı kat detayı veren havasıyla galanın bence en güzel elbisesiydi.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler: ,

15 Aralık 2009 Salı
Ünlüler Stil: Amy Adams


Ünlüler dünyasında kızıl saçlı 5 isim sayın desem, ilk akla gelenlerden biri olur Amy Adams. Beyaz teni, iri mavi gözleri ve kızıl saçlarıyla Hollywood'un şirin kadını o. Tarzıyla da şov dünyasında adından söz ettiren bir isim haline gelen Amy, fazla abartılı olmayan, ağırbaşlı, detaylara düşkün olduğunu kanıtlayan şık tasarımlar taşımayı seviyor.



Renk konusunda belli kalıpları olmayan, hemen hemen her rengi denemeyi sevdiği gözlenen yıldızın en çok tercih ettiği renklerden biri lacivert. Bunun dışında siyah-beyaz baskılı, kırmızı, bordo, mor, krem, ekru, siyahın ağırlıkta olduğu renkleri de giymeyi ihmal etmiyor.



Kızıl olduğu için haliyle kendisine lacivert, mor ve kırmızı renkler çok yakışıyor. En çok da yeşil. 2008 yılında Oskar ödül törenlerinde giydiği Proenza Schouler imzalı straples yeşil elbise hala unutulmuş değil.



Renk konusunda takıntısı yok dedik; ama tasarımcı konusunda biraz titiz Amy. Öyle her tasarımcının kıyafetlerini giymiyor. Onun için 4 isim var başı çeken: Carolina Herrera, Roland Mouret, Giambattista Valli ve Oscar De La Renta.



Bu dört tasarımcı onun stil günlüğünün tepe noktasında yer alıyor. Bu dört ismin dışında arada J.Mendel, Dior, Lela Rose, Narciso Rodriguez, Lanvin, Azzaro gibi markalarla da gördüğümüz oluyor ünlü oyuncuyu.



Peki tarzını nasıl tanımlamak gerekli Amy'nin derseniz; "kendine özgü, aşırıya kaçmaktan çekinen, şık kokteyl elbiselerine düşkün şehirli bir kadın" demek yeterli olacaktır.



Straples ya da tek omuzlu elbiselere düşkün, vücudu kalem gibi saran ve uzun kuyruklu kıyafetlerden vazgeçemeyen Amy Adams, saç ve makyaj konusunda da sadelikten yana. Genellikle topuz ve iri dalgalı saçlarıyla karşımıza çıkıyor.



Çoğu zaman şehirli, modern kadını temsil etse de ara sıra 1950'lerin o vintagevari kıyafetleriyle nostaljik bir havaya bürünmeyi de ihmal etmiyor.

Etiketler:

14 Aralık 2009 Pazartesi
Haftann Şıkı: Emily Blunt


İngiltere'nin soğuk; ama asil duruşunu zerresine kadar hissettiren birisi Emily Blunt. Tarzıyla da bu asaleti layıkıyla taşıyor. Bir davette giydiği üzeri siyah baskılı mercan renkli Carolina Herrera elbisesiyle her zamanki gibi çok şık.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler:

Cosmotürk- Modaseverlere Pembe Masallar
Malum, bu sezon pembe çok moda. Cosmotürk'teki son yazımda bu trendi mercek altına aldım. Biraz muzip bir dille. Umarım severek okursunuz.

Etiketler: ,

10 Aralık 2009 Perşembe
"Nine" ve "Everybody's Fine" Galaları


"Nine" filminin tanıtımı, Londra'dan sonra Los Angeles'ta gerçekleştirilen galayla devam ediyor. Galaya katılan ünlüler arasında Nicole Kidman ve Penelope Cruz dikkat çekti. Penelope'nin sıradan siyah elbisesini geçip, Nicole'un elbisesinden bahsetmek istiyorum. Ünlü oyuncu her zamanki gibi L'Wren Scott'a a ait pudra pembesi bir elbiseyle boy gösteriyor. Markanın müptelası haline gelen Nicole'un bu markadan vazgeçememesinin ana nedeni olarak, uzun boyuna gidecek sert hatlı kalem elbiseleri görüyorum. Zaten modacının kendisi de oldukça uzun boylu ve tipine gidecek kıyafetler tasarlıyor.



Gelelim "Everybody's Fine" filminin New York galasına. Bu filmin de iki ünlüsü kırmızı halıda göründü Nicole ve Penelope gibi. Drew Barrymore'un parlak baskılı elbisesi Pucci imzası taşıyordu. Kate Beckinsale ise aynen Penelope gibi siyah giymeti tercih etti. Kıyafet modifiye edilmiş bir Lanvin elbisesiydi. Sarışın yıldızlar renkli elbiseler içinde boy gösterirken, kumral ve esmer hanımların siyaha tutunması bir garip doğrusu.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler: ,

Bir Elbise, İki Ünlü


Üzeri çiçek işlemeli bu pembe elbise L'Wren Scott'a ait. Elbiseyi Nicole Kidman koleksiyonda sunulduğu gibi giyerken, Sarah Jessica Parker elbiseyi modifiye ettirerek mini straples versiyonunu giymeyi tercih etti. Bu aralar pembe rengi ve L'Wren Scott markası çok moda. Hal böyle olunca, aynı elbiseyi farklı şekillerde görmek de pek mümkün.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler: , ,

9 Aralık 2009 Çarşamba
Al Gülüm Ver Gülüm


"Did you hear about the Morgans?" filminin galası geçtiğimiz gün İngiltere'de gerçekleşti. Filmin başrol oyuncusu Sarah Jessica Parker ve galaya katılan Liz Hurley pembe kıyafetleriyle dikkatleri üzerlerine çektiler. Sarah'nın fuşya renkli kıyafeti L'Wren Scott imzası taşırken, Liz'in açık pembe-kırmızı elbisesi Dolce&Gabbana imzalıydı.

Etiketler: , ,

Çelik Manolyalar


Çelik gibi sert ve soğuklar mı bilinmez; ama tarzları çelik gibi sağlam. Sağlam olmasının yanısıra, renk olarak da çelik mavisi gibi asil ve mağrur bir renge hayranlar. Çelik mavisi her ne kadar solgun bir renk olarak tanımlansa da, kişiye aristokratik bir hava kattığını görmezden gelmemek lazım. Bu asaleti tarzıyla harmanlamak isteyen ünlülerin başında gelen Kate Winslet'i bir kenara koyun, onu takip eden Lucy Liu, Jennifer Aniston ve son olarak Rachel Weisz ve Penelope Cruz da çelik mavisinin albenisine kapılanlardan. YSL ile başlayan bu furya, Alberta Ferretti, Burberry, Valentino, Ralph Lauren ile tam gaz devam ediyor. Benim gibi soluk tenli kadınlara bile yakıştığına göre, gardrobunuzda bir tane bulunması şart.

Etiketler: , , ,

7 Aralık 2009 Pazartesi
Haftanın Şıkı: Penelope Cruz


"Nine" filminin Londra'daki galasında boy gösteren isimlerden biriydi Penelope Cruz. Başroldeki diğer isimler arasında olan Nicole Kidman ve Kate Hudson da gayet şıktılar; ama Penelope'nin Ralph Lauren marka çelik mavisi, jorjet elbisesi içlerinde en güzel olanıydı. Elbise ünlü oyuncunun sevdiği şekilde her zamanki gibi kuyruklu olan cinstendi.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler:

3 Aralık 2009 Perşembe
Mücevher Gibi Pırıl Pırıl


Safir mi desem, yakut mu desem, ametist ya da zümrüt mü desem, bilmiyorum. Her biri parlak mücevherlere benziyor. Saten kumaşla da tamamlandı mı, alın size pırıl pırıl değerli taşlar! Natalie Portman, Eva Longoria, Drew Barrymore, Alexa Dixon, Nicole Roberts bu parıltılı dünyaya kapılanlardan. Yani ünlüler "yıldız" tabirini hak etmek için elbiselerinin içinde bile yıldız gibi(mücevher gibi diyelim) parlamak istiyorlar.



Resimler için kaynak: Instyle

Etiketler: , ,

Aradaki Farkı Bulun!


Renk ve bacak yırtmacı dışında perk fark yok gibi. İlki, Hilary Swank'in geçtiğimiz gün giydiği Calvin Klein marka gece mavisi bir tuvalet. İkincisi ise Vionnet imzalı petrol yeşili, drapeli bir elbise. Elbisenin tarzı, drapeleri birbirini andırıyor. Her iki kıyafet seçiminde de başarılı Hilary, her ne kadar tarz olarak kendini tekrarlasa da.

Resimler için kaynak: Life

Etiketler: ,

1 Aralık 2009 Salı
Haftanın Şıkı: Natalie Portman


"Brothers" filminin galasında Natalie Portman'ın giydiği Jason Wu marka, üst kısmı büzgülü lacivert elbise unutulacak gibi değil. Zarif bir topuz, burnu açık mor ayakkabılar ve sarı portföy çanta ile tamamlanınca ortaya asil, aynı zamanda çekici bir görüntü çıkıyor. Akşam saatlerinde katıldığı bir televizyon programında da tercihini yine lacivert bir elbiseden yana kullanan Natalie, saçlarını bu sefer salıveriyor; ama aynı mor ayakkabıları giymeyi de ihmal etmiyor.

Etiketler: