17 Aralık 2009 Perşembe
Tasarımcı Günlüğü: L'Wren Scott


L'Wren Scott'ın ismine çoğumuz Mick Jagger'ın sevgilisi olarak aşina olduk. 42 yaşındaki Amerikalı eski model, uzun boyu ve ince yapısıyla yıllarca Chanel ve Thierry Mugler gibi markalar için modellik yaptı. Modelliği bıraktıktan sonra boş durmadı, moda dünyasının tozunu yutmuş bir kere, moda tasarımcılığına soyunuverdi.



"Mercy", "Diabolique" gibi filmler için kostüm tasarımcılığı yaptıktan sonra, 2002 yılında şimdiki sevgilisi Mick Jagger ile tanıştı. Aradan geçen yıllar zarfında şov dünyasından birçok isimle yakın arkadaşlık kuran Scott, 2006 yılında kendi markasını oluşturmaya karar verdi. Başta Nicole Kidman olmak üzere oldukça büyük bir ünlü kitlesini tasarımlarının esiri yaptı.



Bu ünlüler arasında kimler yok ki! Kyra Sedgwick'ten Renee Zellweger'a, Penelope Cruz'dan Sarah Jessica Parker'a uzanan uzun bir liste saymak mümkün. Nicole Kidman'ı L'Wren Scoot müptelalılığı konusunda ayrı bir yere koyarsak(Renee Zellweger için Carolina Herrera, Charlize Theron için Dior neeyse, Nicole için de L'Wren Scott o demek); bu saydığım dört isim de ara ara bu modacının kıyafetleriyle görünmeyi oldukça seviyorlar.



L'Wren Scott, koleksiyonlarında genel olarak kendisi gibi uzun ve ince kadınlar için kıyafetler hazırlıyor. Vücudu saran kalem elbiseler onun çizgisini birebir yansıtıyor.



Kıyafetlerinde sadelik ve feminenlik ön planda. Vücuduyla barışık her kadının giyebileceği elbiseleri artık klasikleşti.



Nicole, Kyra, Sarah, Renee, Penelope dışında Angelina Jolie, Nicole Richie, Courtney Coz, Reese Witherspoon, Elizabeth Hurley, Jennifer Connelly gibi isimler de markanın kıyafetlerini taşımaktan memnun olanlardan.



Tüm bu isimlere rağmen, Nicole Kidman'ın yeri bambaşka. Tam da kendi tipinde ve tarzında bir kadını giydirmek Scott için büyük bir mutluluk olsa gerek.



Resimler için kaynak: Life, JustJared, RedCarpet-FashionAwards, Instyle

Etiketler:

0 Comments: