15 Aralık 2009 Salı
Ünlüler Stil: Amy Adams


Ünlüler dünyasında kızıl saçlı 5 isim sayın desem, ilk akla gelenlerden biri olur Amy Adams. Beyaz teni, iri mavi gözleri ve kızıl saçlarıyla Hollywood'un şirin kadını o. Tarzıyla da şov dünyasında adından söz ettiren bir isim haline gelen Amy, fazla abartılı olmayan, ağırbaşlı, detaylara düşkün olduğunu kanıtlayan şık tasarımlar taşımayı seviyor.



Renk konusunda belli kalıpları olmayan, hemen hemen her rengi denemeyi sevdiği gözlenen yıldızın en çok tercih ettiği renklerden biri lacivert. Bunun dışında siyah-beyaz baskılı, kırmızı, bordo, mor, krem, ekru, siyahın ağırlıkta olduğu renkleri de giymeyi ihmal etmiyor.



Kızıl olduğu için haliyle kendisine lacivert, mor ve kırmızı renkler çok yakışıyor. En çok da yeşil. 2008 yılında Oskar ödül törenlerinde giydiği Proenza Schouler imzalı straples yeşil elbise hala unutulmuş değil.



Renk konusunda takıntısı yok dedik; ama tasarımcı konusunda biraz titiz Amy. Öyle her tasarımcının kıyafetlerini giymiyor. Onun için 4 isim var başı çeken: Carolina Herrera, Roland Mouret, Giambattista Valli ve Oscar De La Renta.



Bu dört tasarımcı onun stil günlüğünün tepe noktasında yer alıyor. Bu dört ismin dışında arada J.Mendel, Dior, Lela Rose, Narciso Rodriguez, Lanvin, Azzaro gibi markalarla da gördüğümüz oluyor ünlü oyuncuyu.



Peki tarzını nasıl tanımlamak gerekli Amy'nin derseniz; "kendine özgü, aşırıya kaçmaktan çekinen, şık kokteyl elbiselerine düşkün şehirli bir kadın" demek yeterli olacaktır.



Straples ya da tek omuzlu elbiselere düşkün, vücudu kalem gibi saran ve uzun kuyruklu kıyafetlerden vazgeçemeyen Amy Adams, saç ve makyaj konusunda da sadelikten yana. Genellikle topuz ve iri dalgalı saçlarıyla karşımıza çıkıyor.



Çoğu zaman şehirli, modern kadını temsil etse de ara sıra 1950'lerin o vintagevari kıyafetleriyle nostaljik bir havaya bürünmeyi de ihmal etmiyor.

Etiketler:

0 Comments: