7 Mayıs 2009 Perşembe
Costume Institute Gala 2009
Nev York Metropolitan Müzesi'nde düzenlenen bu yılki Kostüm Enstitüsü Galası, Oskar ödül törenlerini aratmayacak nitelikteydi. 2 aydan fazladır görkemli kırmızı halı seramonisi hasreti çeken modaseverlere ilaç gibi geldi bu gala. Tören, kıyafet bolluğu açısından Oskar ödül törenlerinin pabucunu dama attı. Gelelim kıyafetlere.



Renee Zellweger törene her zamanki gibi Carolina Herrera imzalı yağ yeşili, uzun kuyruklu straples bir elbiseyle katıldı. Renee'nin o şişik yüzünün Sezen Aksu'dan bir farkı yok artık. Anne Hathaway gecenin hit modacısı Marc Jacobs imzalı patlıcan moru bir elbiseyle katıldı törene. Kabarık saçlarıyla 2000'li yılların Sophia Loren'iydi adeta. Hilary Swank çok sıradandı. Tek omuzlu, şeftali rengi Calvin Klein elbisesini ten rengine hiç yakıştıramadım.



Rosario Dawson sakız pembesi Diane von Furstenberg elbisesiyle vasatın biraz üstündeydi. Makyajı daha doğal, saçları daha iyi şekil verilmiş olsaydı daha iyi olabilirdi. Bana göre gecenin en şık bayanlarından biri olan Claire Danes, stilinden ödün vermeyen bir şekilde tek omuzlu Armani Prive elbisesiyle dört dörtlüktü. Abartıdan uzak, sofistike ve zarif stiliyle her zaman gözdem olmaya devam edecek Claire Danes.



Gecenin en kötü kıyafetlerinden bahsetmeden olmaz. Rihanna'nın Dolce&Gabbana imzalı takım elbisesi, Madonna'nın çizmeli kediyi andıran Louis Vuitton imzalı petrol yeşili elbisesi, Leighton Meester'in palyaçoyu andıran yine Louis Vuitton imzalı elbisesi çok, çok kötüydü.



Törenin en gözde renkleri, lacivert ve mavi tonlarıydı. Koyu lacivert renkli kıyafetlerle karşımıza çıkan isimlerin başında Heidi Klum, Liv Tyler, Bee Shaffer ve Kirsten Dunst geliyordu. Heidi Klum'ın elbisesi J.Mendel, Liv'inki ise kankası Stella McCartney imzalıydı.



Bee Schaffer geçen yılki gibi tercihini yine Nina Ricci'den yana kullandı. Kirsten Dunst'ın babaanne modeli işlemeli elbisesi ise Chanel'e aitti.



Saks mavisi elbiseler de yok değildi. Bu rengi tercih edenler arasında Tommy Hilfiger marka elbisesiyle Katy Perry ve Jason Wu'ya ait üzeri işlemeli elbisesiyle Jessica Alba başı çekti.



Gecenin en şık kadınlarından biri hiç kuşkusuz Blake Lively'di. Normalde rüküş görmeye alışık olduğumuz Blake, dizi arkadaşı Leighton Meester'ın aksine çok güzel görünüyordu. Derin bacak yırtmaçlı, göğüs dekolteli petrol yeşili elbisesi Versace imzası taşıyordu. Gecenin diğer petrol yeşili elbisesini ise Brooke Shields giyiyordu. Yine Versace imzalıydı.



Törenin diğer renklerinden biri de ten/pudra tonlarıydı. Jessica Stam Roderte, Helena Christensen Zac Posen, Ivanka Trumph Brian Reyes imzalı elbiseleri ile kırmızı halıda boy gösterdiler.



Gecenin en güzel ten/pudra rengi elbisesini taşıyanlar ise, etek kısmı gül motifli Elie Saab elbisesiyle Elizabeth Hurley ve düz Dior marka straples elbisesiyle Marion Cotillard idi.



Kırmızı halı üzerinde kırmızı elbiseler görmedik değil. Jessica Biel'in kuyruklu Versace elbisesi fazla beğenilmedi. Emma Roberts'ın yine Versace imzalı kırmızı elbisesi de türünün en iyi örneklerinden değildi.



İki tane de olsa, gri renkte kıyafetler de gördük. Birini Emmy Rossum giyiyordu, diğerini Mary-Kate Olsen. Emmy'nin elbisesi Carolina Herrera, Mary-Kate'in ise Christian Lacroix imzası taşıyordu.



Gecenin altın kızlarından da bahsetmek istiyorum. Molly Sims'in Dolce&Gabbana'nın Star Wars'un C-3PO'sundan esinlenerek hazırladığı elbisesi çok şirindi. Kate Hudson'ın sırt dekolteli Stella McCartney imzalı elbisesi de gayet hoştu. January Jones'un Michael Kors imzalı elbisesi ise rendkdaşları arasında en kötüsüydü.



Beyaz kıyafetlere gelirsek; Diane Kruger'ın cici kız imajlı Chanel, Ashley Olsen'ın kendi markası The Row, Marisa Tomei'nin vintage Adrian imzalı elbiseleri törene renk kattı.



Metalik renkleri tercih edenler de vardı. Bar Rafaeli asimetrik Marchesa, Victoria Beckham puantiyeli Marc Jacobs, Eva Mendes Calvin Klein elbiseleriyle geceye katıldılar. Vicky'nin elbisesini şahsen beğenmedim.



Siyahtan vazgeçmeyen isimler de vardı. Bunların içinde en iyi örneklerden birini üstü işlemeli, altı kabarık Marchesa imzalı elbisesiyle Kate Beckinsale verdi. Eva Longoria'nın göğüs dekolteli Diane von Furstenberg elbisesi çok özensizdi.



Selma Blair modifiye edilmiş Marc Jacobs, Winona Ryder da aynı markanın elbiseleriyle poz verdiler. Gecenin en güzel siyah elbiselerinden birini Stella McCartney imzalı, üst kısmı dantelli elbisesiyle Kate Bosworth giyiyordu.



Üstü siyah etek kısmı mini elbisesiyle gecede boy gösteren Elizabeth Banks kıyafet tercihini Alberta Ferretti'den yana kullandı. Tek omuzlu Marc Jacobs imzalı metalik elbisesiyle törene katılan Kate Moss'un taktığı türban gecenin en çok konuşulan detaylarından biri oldu. Rachel Bilson ise Brian Atwood tarafından tasarlanan Bally marka imzalı yeşil elbisesiyle geceye renk kattı.

Resimler için kaynak: Style, JustJared

Etiketler:

3 Comments:
Anonymous simla said...
hepsi muhteşem gözüküyor ama Beckham'ın kıyafeti abrtılı olmasına rağmen çok etkileyici!!

Anonymous Adsız said...
Blake Lively kesinlikle benim diyor.

Ama iş zerafete gelince kuşkusuz Claire Danes burada bir en.

Blogger Simge Kurban said...
Vick'nin tarzını çok beğenmediğim için ona karşı biraz önyargılı olabiliyorum bazen :) Bu törenin en şıkları kesinlikle Claire Danes ve Blake Lively. Arada Liv Tyler ve Liz Hurley'i de unutmamak gerek tabii ki.