26 Haziran 2008 Perşembe
Elbiselerde Omuz Güzellemeleri


Omuz detayı farklı kesim olan kıyafetleri her zaman beğenmişimdir. Bu konuda da Roland Mouret'i tek geçerim. Kendisi kadını aynı anda hem dişi hem de sert gösteren dik yaka kesimli tasarımları ile meşhurdur. Demek Mouret'nin moda dünyasında oturttuğu tarzın farkına varıldı ve diğer markalar da yaz koleksiyonları olsun, kış koleksiyonları olsun omuz kısmı farklı detaylarla süslenmiş modelleriyle bunu bir akım haline getiriyorlar.



Charlize Theron'un "Hancock" filminin galaları için giydiği elbiseler bu trendin hafife alınmaması gerektiğini gözler önüne serecektir. Siyah Balenciaga elbisesi dik ve sert yaka kesimiyle dikkat çekerken, Giambattista Valli imzalı omuz kısmı çiçeklerle bezeli vişne çürüğü elbisesi çiçeklerin de bu trendde başı çektiğini gösteriyor. Kaldı ki Marchesa da yaz koleksiyonunda her iki omuz kısmı güllerle süslü kıyafetler sunmuştu. Luella, Ana Sekularac ve Diane von Furstenberg de bu akımdan etkilenen diğer isimler.



Bu trendi uygulayanlar arasında Anne Hathaway gibi yumuşak, naif bir mizaca sahip yıldızlar da var. Jasmine Di Millo isimli tasarımcının kıyafetini giyen Anne, farklı bir görüntü veriyor.



Öne çıkan bu akımdan söz ederken Alexander McQueen'den bahsetmemek olmaz. 2008 ilkbahar-yaz kreasyonunda eskrim sporcularını örnek alarak modeller yaratan modacı, pembe ve siyahı bir arada kullandığı, dik ve asimetrik yaka kesimli elbiseleriyle Katie Holmes, Lucy Liu, Janet Jackson, Sienne Miller, Kate Moss gibi yıldızların baştacı olmuştu. Omuzlarına vatkalar yerleştirdiği bu dik omuzlu elbiseler sonbahar aylarında da oldukça trend olacak.

Resimler için kaynak: RedCarpetFashionAwards

Etiketler: , , , ,

0 Comments: