9 Mayıs 2008 Cuma
Katmer Katmer Elbiseler


Lahana bebek mi desem, katmer katmer açan güller mi desem, ne desem? Geçen yıl Cameron Diaz MET Costume Institute galasında Dior imzalı mor elbisesi ile tam bir lahana bebekti. Bu kıyafet onunla öyle özdeşleşti ki şimdi kim Costume Institute'den bahsetse çoğumuzun aklına bu kıyafet geliyor. Ardından peşi sıra kankası Drew Barrymore da bu elbisenin yeşilini deneyince kırmızı lahana ve yeşil lahana kardeşler moda pazarına çıkmış oldular.



Country müzik sanatçısı Carrie Underwood "Enchanted" filminin galasında, Kate Beckinsale ise bu yılki Screen Actor's Guild ödül töreninde katmerli elbiseler giyince dedim ki bu trend yavaş yavaş; ama derinden ilerliyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde düzenlenen Costume Institute galasında Amerikalı komedyen Jerry Seinfeld'in karısı Jessica Seinfeld lacivert kat kat bir elbise giyerek yanılmadığımı bana kanıtladı.



Sarah Michelle Gellar Lanvin imzalı; Keira Knightley Valentino imzalı elbiseleriyle bu trendi farklı şekillerde uygulamış ve moda eleştirmenlerinden geçer not almıştılar. Hele ki Keira'nın şelaleyi andıran elbisesi gayet başarılı bulunmuştu.



Armani, Lanvin ve Valentino'nun 2008 ilkbahar-yaz kreasyonunda bolca yer bulan katmerli elbiseler şifon ve satenle birleştiği zaman o uçuş uçuş haliyle romantik bir etki yaratıyor.



Carmen Marc Valvo da katmerin güzel örneklerini çıkartan bir modacı. Nev York'ta gerçekleşen Pratt Enstitüsü Moda İkonu Ödüllleri'nde karşımıza çıkan Emmy Rossum karamel rengi, ampir kesimli saten Carmen Marc Valvo elbisesi ile bunun en iyi örneğini oluşturdu.



Resimler için kaynak: Style, Instyle, JustJared, Shopbop

Etiketler: , , , ,

0 Comments: