25 Şubat 2009 Çarşamba
81.Oskar Ödül Töreninin En Çarpıcı Mücevherleri


81. Oskar ödül töreninin elbiselerinden bahsettik, sıra geldi gecenin parıldayan detayları mücevherlere. Bu yılki ödül töreninde geçtiğimiz yıllar kadar fazla müccevher kullanılmadı. Bunun nedeni Amerika'daki ekonomik kriz olsa gerek. Pırlantalar ölçülü bir şekilde, abartıya kaçmadan kullanıldı. Küpelerde sallantılı modeller tercih edildi. Bu modellerin geneli çiçek motifliydi.



Çiçek motifinin dışında Fred Leighton ve Cathy Waterman gibi tasarımcıların damla taşlı modelleri de oldukça dikkat çekiciydi.



Törenin adından en fazla söz ettiren mücevherini Amy Adams taşıyordu. Fred Leighton'a ait irili ufaklı yeşil, bordo ve lacivert taşlarla süslü kolye, taşlarının rengiyle 2006 yılında Keira Knightley'nin Bulgari marka kolyesini anımsatıyordu biraz.



Gecenin galibi Fred Leighton oldu. Sarah Jessica Parker başta olmak üzere Amy Adams, Taraji P.Henson, Alicia Keys, Tina Fey, Reese Witherspoon gibi isimleri mücevherleriyle prensese çeviren Leighton, Oskar ödüllerinin vazgeçilmez takı tasarımcısı olmaya devam ediyor.



Kelepçe bilezikleri es geçmemek lazım. Törenin en güzel bileziklerini hiç kuşkusuz Marisa Tomei ve Kate Winslet giyiyordu. Marisa Tomei'nin mavi safir taşlarıyla bezeli bileziği Van Cleef&Arpels imzası taşıyordu. Kate Winslet'ınki ise Chopard imzalıydı.



Yüzüklerde de fazla abartı yoktu. Angelina Jolie'nin Lorraine Schwartz'a ait 65 karatlık Kolombiya zümrütü yüzüğü gecenin en dikkat çeken takılarından biriydi. Törenin belki de en abartılı mücevherlerinden biri Beyonce'un yine Lorraine Schwartz imzası taşıyan çiçek motifli yüzüğüydü.

Resimler için kaynak: People

Etiketler: , ,

3 Comments:
En üstteki küpelere bayıldım, benim olsunlar :)

Blogger Simge Kurban said...
Ben de en çok damla taşlı küpelere bayıldım, çok zarifler.

Blogger kkkk said...
para var huzur var kardesim biz nerde alipta takcaz onlari