8 Ekim 2008 Çarşamba
Tasarımcı Günlüğü: Tadashi Shoji


Junya Watanebe, Yohji Yamamoto'dan sonra başarılı bir Japon modacı daha karşımızda! Her iki tasarımcıdan da daha farklı bir tarzı var Tadashi Shoji'nin. Bir kere soydaşlarına göre daha feminen ve Roberto Cavalli, Dolce&Gabbana ve Versace karışımı bir hava sezinliyorsunuz kıyafetlerinde. Bir Japon'dan çok İtalyana aitmiş gibi duruyor tasarımları. Yer yer Herve Leger'in alameti farikası bandajları da kullanarak Fransız moda duayenine saygı duruşunda da bulunmayı ihmal etmiyor.



Tadashi Shoji'nin ismini en son bu yılki Emmy ödül töreninde duyduk. "Grey's Anatomy"den Chandra Wilson ve "The Office" dizisinden Melora Hardin'in giydikleri her iki kıyafet de gayet şıktı. Özgeçmişinden bahsedelim biraz. Japon asıllı modacı Tokyo'da güzel sanatlar üzerine eğitim aldıktan sonra ülkesinin çağdaş sanatçısı Jiro Takamatsu'nun yanında bir süre çalıştı. New York'ta sahne dekorları üzerine çalışmayı arzulayan Shoji'nin hayalleri kısa sürede gerçekleşti ve Los Angeles'a yerleşerek ticaret üzerine eğitime devam etti. Okul zamanlarında Bill Whitton gibi ünlü bir isimle çalışma şansına kavuşan modacı, Whitton sayesinde birçok ünlü şarkıcıyla çalışma fırsatı buldu.



Kokteyl, parti ve gece elbiseleri üzerine çizgisini belirleyen Tadashi Shoji'nin en bilindik müşterileri arasında Ali Landry, Emmy Rossum, Alicia Witt, Queen Latifah, Stacy Keibler gibi isimler var. 2008 sonbahar-kış koleksiyonunda saten dokulu, tek omuzlu, derin bacak dekolteli elbiseler dikkat çekiyor.

Etiketler:

3 Comments:
Anonymous Sinem said...
Yamamoto'nun yanına yaklaşamamış bence bu tasarımlarıyla üzgünüm.. Nişantaşı'nda açılan Muji'nin giyim departmanı Yamamoto'nun elinden çıkma bu arada, benim gibi yamamoto sever varsa duyrulur!

Blogger Simge Kurban said...
Yamamoto ile tabii ki karşılaştırılamaz Tadashi Shoji, sana katılıyorum. Bu arada Muji'yi biliyordum, ama Yamamoto'nun o mekana katkısının olduğunu senden duyuyorum, teşekkürler :)

Anonymous Sinem said...
Rica ederim, Muji'nin buraya geleceğini duyduğumdan beri çılgınca her şeyini daha fazla araştırmıştım :) sadece kıyafette değil Yamamoto tarzını her üründe görüyosun zaten. her şey en sade, en doğal halinde..