1 Temmuz 2008 Salı
Tasarımcı Günlüğü: Jonathan Saunders


Büyük Britanya'nın bağrından kopup gelen İskoç tasarımcı Jonathan Saunders'tan bahsetmek istiyorum size biraz. Tasarımcılarını birer ikişer Paris, Milan ve Nev York Moda Haftaları'na kaptıran Londra Moda Haftası'nın bir zamanlar medar-ı iftiharı olan Saunders(artık koleksiyonlarını Nev York Moda Haftası'nda sunuyor), tasarım hayatına Glasgow School of Art'ta başladı. Birçok İngiliz tasarımcıyı moda dünyasına armağan eden Central St.Martins'te baskı teknikleri üzerine eğitim aldıktan sonra kendi markasını oluşturdu.



2003'ten bu yana kendi markası altında koleksiyonlarını sunan Jonathan Saunders, son olarak Topshop için 2008 yaz koleksiyonu hazırladı. Kumaş ve desen kullanımı konusunda oldukça başarılı olan modacı, Rıfat Özbek'in Pollini'yi bırakması sonucu markanın tasarım direktörlüğü koltuğuna oturmuş bulunuyor. Memleketlileri Mathew Williamson(Pucci), Christopher Bailey(Burberry) gibi, bir İtalyan modaeviyle çalışacak olmanın heyecanını yaşayan Jonathan Saunders'a aksesuar direktötürlüğü kısmında, yine bir İngiliz olan Nicholas Kirkwood yardımcı olacak. Bakalım bu yeni İngiliz takımından nasıl bir verim alacak Pollini!



Thandie Newton, Charlize Theron, Agyness Deyn gibi ünlüleri kendine fan edinen İskoç tasarımcı, farklı baskılar ve desenler kullanarak geleneksel olana modern bir hava katmasıyla ünlü. 2008 ilkbahar-yaz kreasyonu için siyah ve beyaz ağırlıklı monokrom bir koleksiyona; 2008-2009 sonbahar-kış kreasyonunda ise karamela rengi ve etek kısmı akordeon plili kıyafetlere ağırlık veren Saunders'in Pollini için hazırlayacağı 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunu büyük bir heyecanla bekliyorum.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler:

0 Comments: