4 Ocak 2008 Cuma
20'li Yılların Nostaljik Esintisi



2007 yılının 1920'li yıllardan ilham aldığını gözlemledik bolca. Giyimde ve güzellik trendlerinde öne çıkan bu detay, birçoğumuza nostalji yaşattı. Payetin bu sene ne kadar trendy olduğunu bir kenara bırakırsak; kabare yıldızlarının
giydiği "çarliston" olarak da adlandırılan flapper tarzı püsküllü, bol işlemeli, kat kat elbiseleri şeklinde karşılaştığımız bu 20'li yıllar esintisi ünlü yıldızları da etkisi altına aldı. Jennifer Lopez, Sienna Miller, Kate Moss, Cate Blanchett gibi isimler flapper elbiseleriyle şov kızlarını andırıyorlar.



Saç kesimlerinde de kendini gösteren 20'li yıllar,
Louise Brooks'un efsanevi kahküllü küt kesimi saçlarını da geri getirdi. Victoria Beckham, Rihanna ve bu saç şeklini kare yüzüne çok yakıştırdığım Katie Holmes bob olarak bilinen bu trendin ilk akla gelen isimlerinden. Bunların dışında Kate Bosworth ve Diane Kruger da o senelerin öne çıkan diğer kısa saç modellerinden biri olan daha yumuşak etkili, yandan bukleler halinde ayrılan dalgalı kısa saçlardan etkilenmişler. Her ikisinin de her an sahneye çıkacak olan kabare yıldızlarından bir farkları yok.

Aşağıda bu akıma esin kaynağı olan 1920'lere dair mini bir klip seyredebilirsiniz.

Etiketler: , , , , ,

0 Comments: