18 Ağustos 2009 Salı
Susam Sokağı Stili
80 ve 90'lı yıllarda TRT'de yayınlanan ve o zamanların çocuğu olan bizi ekrana kilitleyen "Susam Sokağı" isimli bir çocuk programı vardı. "Sesame Street"in Türkçe uyarlaması olan bu program bir mahalle ortamında geçiyordu ve programda gerçek kişilerin yanısıra kukla karakterler vardı. Bu kuklalar, yurtdışındaki karakterlerin aynısıydı, sadece isimleri Türkçe'ye uyarlanmıştı. Minik Kuş(Big Bird), Kırpık(Oscar the Grouch), Kurabiye Canavarı(Cookie Monster), Edi ve Büdü(Bert&Ernie), Açıkgöz(Grover) ilk akla gelen isimler. Bu efsanevi program 40.yılını kutlarken, Harpers&Bazzar dergisi Amerikan edisyonunun Eylül sayısında onlara yer verdi. Hem de derginin içeriğine uygun olarak modacılarla bu kuklaları biraraya getirerek. İşte karşınızda "Susam Sokağı Stili".


Üstteki çalışmada, Minik Kuş'umuz, Diane von Furstenberg ile sokakta buluşuyor ve biraz çene çalıyor.


Soldaki çalışmada çöplüklerin kralı Kırpık, şaşkın ve hayranlık dolu gözlerle Oscar De La Renta'nın kıyafetiyle poz veren modele bakarken görülüyor. Sağdaki karede ise pembe burunlu Açıkgöz ise Calvin Klein'in tasarımcısı Francisco Costa ile model arasında parmaklıklardan sarkıyor.


Yukarıdaki çalışmalardan ilkinde Elmo, lamba direğine tırmanmış, merakla Carolina Herrera'ya bakarken, ikincisinde Edi ile Büdü birbirine sarılmış, Derek Lam ve Thakoon Panichgul ile merdinvenelrde kameralara poz veriyor.

Rodarte'nin tasarımcı kızkardeşleri Kate ve Laura Mulleavy, arka fonda kurabiyeleri teker teker mideye indiriveren Kurabiye Canavarı ile, Vera Wang ise bizdeki versiyonda bulunmayan bir kukla karakteri olan Abby Cadabby ile çamaşırhanede kameralara poz veriyorlar.
Resimler için kaynak: Harpers&Bazaar

Etiketler: , ,

2 Comments:
Blogger Sıla Yılmaz said...
süper bir çekim olmuş bence.. çok eğlenceli

Blogger Simge Kurban said...
Kesinlikle. Moda dergilerinde böyle orjinal editoryal çalışmalar görmek çok sevindirici.