13 Temmuz 2009 Pazartesi
2009 Paris Sonbahar-Kış Haute Couture Haftası
2009 sonbahar-kış sezonu haute couture koleksiyonları, Paris'teki şovla görücüye çıktı. Haute Couture koleksiyonları şovunun ilk ayağı olan Paris'te, Dior, Givenchy, Armani Prive, Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, Chanel gibi modaevleri son koleksiyonlarını bize tanıttılar. İşte öne çıkan detaylar:


Christian Dior



Dior'un koleksiyonunda tüller, büyük kuş tüyü şapkalar ve tabii ki jartiyerler dikkat çekmekte. Hatta jartiyerler çok aleni bir şekilde gözümüze gözümüze sokulmakta.


Christian Lacroix



Christian Lacroix, hazırladığı koleksiyonda barok ve kardinal öğelerden bir hayli ilham almış olmalı. Korseler, kabarık etekler, dantellerin yoğun olarak kullanıldığı kıyafetler Lacroix tarafından yeniden yorumlanmış gibi.


Armani Prive



Armani Prive'da her zamanki gibi takım elbiseler ön planda olmakla birlikte, gece elbiseleri de yer yer karşımıza çıktı. Takım elbiselerin ceketlerinde sivri vatkalar dikkat çekiyordu. Brokar işlemeli elbiseler de hiç fena değildi.


Givenchy



Riccardo Tisci, karanlık bir koleksiyonla karşımızda. Güçlü ve erkeksi bir koleksiyon onunki. Boyuna kadar kapalı; ama derin bacak yırtmaçlı elbisesi kadınsı olmasına kadınsı; ama güçlü ve başkaldıran bir kadını yansıtıyor daha çok. Harem pantolonların etnik üstlerle kombinlenmesi de ayrı bir güzellik.


Jean Paul Gaultier



Jean Paul ve gelecek yüzyılın kraliçeleri! Blogum da yayınlamak için koleksiyonundan seçtiğim
iki elbise de aynı yüzyılın farklı kraliçelerinin siluetini yansıtıyor. İlki, Barberalla'nın bir kopyası gibi. Mavi şifondan elbisenin göründüğü parça ise, Padme Amidala'nın Cylon'lar ile bütünleşmiş hali gibi.



Chanel


Chanel, Chanelliğini gösterdi yine. Tüvitler yine sahnedeydi. Onun yansıra uzun kuyruklu elbiseler, dantel çoraplar, boncuk işlemeli detaylar da göz alıyordu. Patchwork tarzı kıyafetler ise az olmakla birlikte yerinde kullanılmıştı.
Resimler için kaynak: Style

Etiketler:

0 Comments: