5 Mart 2009 Perşembe
Dolce&Gabbana'yı Minnie Mouse ve Kardinaller Bastı


Dolce&Gabbana Minnie Mouse'u çok sevdi anlaşılan. Bu sevimli fareyi andıran omuz vatkaları ve büyük kurdelalar, ünlü modaevinin Milano Moda Haftası'nda sergilediği 2009 sonbahar-kış koleksiyonunda bolca kullanılmış.



Koleksiyonda, fuşya pembesi en çok öne çıkan renklerin başında geliyor. Bu renk, daha çok siyahla kombinleniyor. Renklerin ve kumaşın kullanılış şekli bana Alexander McQueen'in 2008 ilkbahar-yaz koleksiyonundaki bir elbiseyi hatırlattı.



Pembe dışında öne çıkan diğer renklerden biri de, kışın gizemine yakışan bir renk olan siyah. Abartılı omuzlarla Viktoryen çağına bir gönderme yaparak dişi kardinaller yaratan modaevi, alamet-i farikası olan korse elbiselerden yine vazgeçemiyor.



Tüm bunların dışında, yakası kürklü montlar ve saf kürkler de gösterişi seven kadınlara sesleniyor. Kürklü montlarda kullanılan renkler lacivert ve soluk pembe-mor gibi tonlardan oluşuyor.



Dolce&Gabbana'nın sarışın ikona Marilyn Monroelu elbiseleri de es geçilmemeli. Kabarık etekli modeller ünlü yıldızın siyah-beyaz fotoğraf baskılarıyla farklı bir form kazanıyor. Pop kültüre esin kaynağı olan Marilyn Monroe'ye yatıp kalkıp duat etsinler.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler: ,

1 Comments:
Anonymous Adsız said...
Dolce&Gabbana'nın en başarılı koleksiyonlarından birisi, sokak modasına kadar inebileceğini düşünüyorum.