4 Nisan 2008 Cuma
Çocukluk Hayallerimizin Kıyafetiyle Yine, Yeni, Yeniden


Çoğumuz küçük kız çocuğuyken balerin olmayı hayal etmiştir. Kabarık, tüllerle kaplı o eteklerin ve bale pabuçlarının asil duruşu nasıl etkilemesin ki kız çocuklarını. Prenseslere öykünen her kızın büyüyüp evlendiği zaman kabarık elbisesiyle, tepeden gergin bir şekilde toplanmış topuzuyla kendi gününün prensesi olmaya, aslında bir yerde balerinlerden rol çalmaya niyetli olmaları da bu yüzden.



İşte bu balerin etekleri, yani tütüler bu yaz sezonu, ruhu çocuk kalmış tüm kadınları esiri altına alıyor. Başta Miu Miu olmak üzere Rodarte, Alexander McQueen, Luella, The Blonds, Zac Posen çocukluk hayallerimizin kıyafetini yeniden yorumluyorlar. Daha kadınsı, daha kırılgan, daha karanlık bir şekilde.



Kimi minnacık tutuyor boyunu, kimi prenses kıyafetinden feyz alıyor, kimi buz pateni eteğiyle yoğuruyor onu, kimi de Barok döneminden fırlayan karanlık bir kraliçe edası katıyor ona.



Çocukluğun o masum, naif yanını doyasıya yaşamak isteyen Chloe Sevigny, Kate Hudson, Kirsten Dunst da Miu Miu'nun mini etekleriyle her an buz pistinde kayacaklarmış izlenimi verip çocuksu yönlerini ortaya çıkarmaktan mutluluk duyuyorlar. Herkesin biraz şımarmaya hakkı vardır ne de olsa.

Etiketler: ,

0 Comments: