17 Ocak 2011 Pazartesi
Altın Küre Ödülleri ve Kırmızı Halı
Bir Altın Küre Ödül Töreni'ni daha geride bıraktık. Bu yılki töreni kırmızı halı seramonisi açısından geçtiğimiz yıla nazaran oldukça vasat buldum. Gecede renk olarak başrolde yeşil vardı, ona yan rollerde pembe ve tonları eşlik etti. Kıyafet detaylarında ise uzun kollu elbiseler ve her zamanki gibi straples ve tek omuzlu elbiseler öne çıkıyordu.
Zümrüt yeşili törenin hit rengiydi. Kırmızı halı üzerinde çok fazla görmeye alışkın olmadığımız bu renk, 2011 yazına damgasını vuracakmış gibi görünüyor. Yeşili tercih eden yıldızların başında Mila Kunis, Angelina Jolie, Catherine-Zeta Jones ve Elisabeth Moss geliyordu. Mila'nın tek omuzlu ve yoğun drapeli elbisesi Vera Wang imzası taşırken, Angelina'nın törenin trendlerinden olan uzun kollu, ışıltılı zarif elbisesi Atelier Versace imzalıydı.

Monique Lhuillier'ye ait yeşil elbisesi içerisinde Catherine-Zeta Jones bir çam ağacını andırırken, Donna Karan'a ait yeşil elbise giyen Elisabeth Moss, göğüs kısmı drape detayıyla dikkat çekiyordu.


Ve gecenin sürpriz trendlerinden uzun kollar. Angie dışında Anne Hathaway ve Leighton Meester de bu trendin renkli uygulayıcılarından. Anne'nin bronz renkli Armani Prive imzalı elbisesi ışıl ışıldı. Leighton ise Burberry'e ait puslu gri elbisesi, rahibe kıyafetlerini andırıyordu.


Törende yeşil kadar pembe de revaçtaydı. Bu rengin ana kraliçesi ise Lea Michele'di. Oscar De La Renta'ya ait pembe elbise, uzun kuyruğuyla dikkat çekiyordu. Megan Fox'un toz pembe elbisesi özel dikimdi ve Armani Prive imzası taşıyordu.
Pembenin en güzel tonunu kullanan kişi hiç kuşkusuz Claire Danes'di. Yine kendine yakışanı yaptı ve minimalist bir elbiseyle karşımıza çıktı. Sırtında dekoltesi bulunan elbise, Calvin Klein imzalıydı. Gecenin belki de en güzel renklerinden biri olan, ama modeliyle tam bir fiyasko olan Lanvin'e ait ahududu renkli elbisei, Julianne Moore'un üzerinde o kadar kötü durdu ki anlatamam.

Işıltılı, parlak pudra tonlarındaki elbiseleriyle Scarlett Johannson ve Sandra Bullock ortalamanın üzerinde seyrettiler. Scarlett, Elie Saab'a ait bir elbise giyerken; Sandra, üzeri payetli Jenny Packham elbisesi ve kahküllü saçlarıyla ilgi odağı oldu.

Pembe olmasa bile şeftali tonlarında kıyafetleriyle kırmızı halı üzerinde salınanlar da vardı. Bunlardan biri, Heidi Klum'dı. Kahve-pembe-şeftali renkli Marc Jacobs elbisesiyle Heidi vasattı. Emma Stone ise Calvin Klein'e ait düz şeftali renkli elbisesi içerisinde gayet sıradandı. Emma'nın yüzüne hiç yakışmayan o sarı saçlarına hala alışamadım.

Kırmızı halıda ara ara çiçek de açmadı değil. Hamile yıldız Natalie Portman'ın göğüs kısmında kırmızı gül bulunan dökümlü pembe saten elbisesi hiç de fena değildi. Elbise, Victor&Rolf imzası taşıyordu ve kırmızı portföy çanta ve ayakkabılarla kombine edilmişti. Natalie, gülü tercih ederken, Michelle Williams papatyalarla karşıladı bizi. Valentino'ya ait omuz kısmı ve üzeri papatyalarla süslü elbiseyle Michelle Williams çok kötü görünüyordu bence. Elbise üzerinde resmen sırıtıyordu.

Kırmızı halının olmazsa olmazı kırmızı, birkaç ünlü tarafından tercih edilmişti. Christina Hendricks, omuz kısmı kocaman fırfır detaylı Romona Keveza elbisesiyle gayet ortalamayken, Mad Men'in diğer kızı January Jones, Versace'ye ait göğüs kısmı dekolteli püsküllü elbisesiyle daha iyi olabilirdi. Saç ve makyajı her zamanki gibi harikaydı. Yine Veronica Lake modeli ve yine dört dörtlük.

Lacivert ve mavi tonları da gecenin tercih edilen renkleri arasındaydı. Amy Adams'ın petrol mavisi Marchesa elbisesi, ünlü oyuncunun saç ve ten rengine cuk diye oturmuştu. L'Wren Scott'a ait lacivert kadife elbisesiyle karşımıza çıkan Tina Fey'in aynı renklerdeli küpelerine bayıldım doğrusu.


Mandy Moore'un etek kısmı tülden oluşan çivit mavisi Monique Lhuillier elbisesi ve Jane Krakowski'nin tek omuzlu çelik mavisi Badgley Mischka elbisesi fena değildi.

Gelelim siyahlara. Eva Longoria, tipik bir Zac Posen elbiseyle kırmızı halıda boy gösterdi. Elbise derin göğüs dekolteliydi ve bel kısmında şık bir broşla hareketlendirilmişti. Halle Berry de siyahı tercih eden isimlerdendi. Üstü korseyi andıran, altının ne olduğunu anlayamadığım tüllü siyah elbisesi ile gecenin en kötülerindendi. Elbise, Nina Ricci imzalıydı.

Kırmızı halı üzerinde her zaman güzel görünen bir yıldız; Olivia Wilde. Üzeri payetli, ışıl ışıl Marchesa elbisesi ve içinde bir prenses. Keşke saçlar tepede toplansaymış, daha iyi olurmuş. Olivia, geçtiğimiz yılki Altın Küre'de de parlak bir elbiseyle karşımıza çıkmıştı. Jennifer Lawrance da Louis Vuitton'a ait fırfırlı siyah bir elbise ile gecede boy gösterdi.

Ve beyazlar. Zuhair Murad imzalı elbisesi ile bir kırmızı halı yıldızından çok bir gelini andıran Jennifer Lopez ve abartılı bulduğum topuzu ve üzerine yakıştıramadığım Romona Kevaza elbisesiyle Jennifer-Love Hewitt.

Bunların dışında krem ve türevleri de kullanılan renkler arasından dikkat çekti. Nicole Kidman'ın Prada'ya ait tek omuzlu elbisesi ve Dianna Agron'un J.Mendel imzalı elbisesi.
Ve benim "en şık"larım ve "en rüküş"lerim:
- En şıklar listemi 3 kişi paylaşıyor: Angelina Jolie, Claire Danes ve Olivia Wilde.
- En rüküşler ise; Halle Berry, Julianne Moore, Michelle Williams.
Resimler için kaynak: JustJared

Etiketler:

0 Comments: