19 Ocak 2010 Salı
67. Altın Küre Ödül Töreni
67. Altın Küre Ödül Töreni her yıl olduğu gibi yine kendinden çok söz ettirdi. Törenin kahramanı 3 boyutlu sinemacılık anlayışında çığır açan "Avatar" oldu. Ödüllerden sonra en çok konuşulan konulardan biri hiç şüphesiz kırmızı halı seramonisiydi. Gecenin yıldızı bence Jennifer Aniston, en şıkı ise Diane Kruger'dı. Şimdi törenin trendlerine şöyle bir bakalım isterseniz:

Cesur Yürek



Törenin en cüretkar isimleri başta Jennifer Aniston olmak üzere, Halle Berry ve Mariah Carey'di. Halle Berry muhteşem hatlarına ne kadar güvendiğini kanıtlarmışcasına Kaufman Franco imzalı derin göğüs dekolteli siyah elbisesiyle basın odasında ilgileri üzerine çekti. Geceye "Bounty Hunter" filmindeki rol arkadaşı Gerard Butler ile katılan Jennifer Aniston, yine siyah giydi; ama bu sefer siyah renkle ilgili takıntısı yerine derin bacak yırtmacıyla konuşuldu. Tek omuzlu elbisesi Valentino imzası taşıyordu. Kırmızı halıda cesur davrananlardan biri de müzisyen Mariah Carey'di. Derin göğüs dekolteli siyah elbise Herve Leger'e aitti.


Şeftali Tonlarında



Gecede yumuşak tonlar oldukça revaçtaydı. Bu tonları tercih edenler arasında yer alan Nicole Kidman saten ve parlak Nina Ricci(hele şükür L'Wren Svott değil), Christina Aquilera göğüs kısmı gümüş işlemeli Versace, Drew Barrymore ise omuz ve bel kısmı cam süslerle işlenmiş Versace marka elbiseleriyle törenin ilgi odaklarıydı.

Fırfırlar



Kırmızı halıda nostaljik bir esinti yaşattı fırfırlar. Fırfırlı elbiseleriyle Chloe Sevigny, Christine Hendricks, Jennifer Morrison, Zoe Saldana, Diane Kruger, Heidi Klum göz doldurdular. Chloe'nin bej rengi elbisesi Valentino imzası taşıyordu. "Mad Men"in yıldızı Christina şeftali tonlarındaki Christian Siriano'ya ait saten elbisesiyle en dikkat çekici isimlerden biriydi.



Jennifer Morrison'ın yoğun fırfırlı elbisesi Puerto Rican, "Avatar"ın yıldızı Zoe Saldana'nın bordo renkli elbisesi Louis Vuitton imzalıydı.



Kıırmızı halının en şıkı olmaya hak kazanan Diane Kruger pembe Christian Lacroix elbisesiyle, fırfırı etek ucundan ziyade göğüs kısmında kullanmayı tercih ettiğini gözler önüne serdi. Normalde bu gecelerin en şık giyinen isimlerinden biri olan Heidi Klum ise bu yıl orta seviyelerde geziniyordu. Mavi elbisesi Roberto Cavalli imzası tasşıyordu.

Derin Mor



Bu seneki ödül törenlerinde tek bir renk hakimiyeti gözlemlenmedi. Siyahtan sonra mor ikinci sırayı aldı diyebiliriz. Törenden ödülle dönen isimlerden Sandra Bullock, Bottega Veneta imzaslı straples mor elbisesiyle oldukça şıktı. Saçları ve makyajı da elbisesiyle uyum içerisindeydi. Leona Lewis leylak tonlarında Roberto Cavalli, Jane Krakowski ise tek omuzlu J.Mendel elbisesiyle bu rengin hakkını fazlasıyla verdiler.

Yumuşak Tonlar



Şeftali tonlarının dışında pudra pembesi, leylak ve somon rengi yumuşak tonlardaki yerini aldı. Emily Blunt, tülden oluşan Prada elbisesini gümüş tonlardaki mücevher ve portföy çantasıyla tamamladı. Makyajı her zamanki gibi muhteşemdi. Fergie'nin Elie Saab, Maggie Gyllenhaal'ın Roland Mouret elbiseleri yıldızlara çok yakışmıştı.

Parıltılı Dünyalar



Parıltılı ve payetli elbiseleri iki kategori altında toplayabiliriz. Biri koyu renkliler, diğeri açık tonlar. Paula Putton'un Kaufman Franco, Heather Graham'ın Elie Saab, Olivia Wilde'ın Gucci elbiseleri bu türün en tipik elbiselerindendi.



Açık tonlarda işlemeli elbiseleri tercih edenler ise vintage Halston elbisesiyle Jenna Fischer, Elie Saab marka muhteşem elbisesiyle Toni Collette, vücudunu kalem gibi saran kuyruklu Versace imzalı elbisesiyle Jennifer Garner'dı.

Arada Bir Kırmızı



Kırmızı sanılanın aksine bu yıl çok ön plana çıkmadı. Kırmızı renginin kraliçesi Alexander McQueen elbisesiyle Cameron Diaz oldu. Ona Romona Keveza elbisesiyle Maria Menounos eşlik etti.

Petrol Yeşili



En sevdiğim renklerden biri olan petrol yeşilinin hakkını veren Marion Cotillard, Dior marka tek omuzlu saten elbisesiyle moda eleştirmenlerinden tam not aldı. Karnı burnunda Amy Adams ise broşla süslediği Carolina Herrera imzalı elbisesiyle çok zarif görünüyordu.

Orman Yeşili



Petrol yeşili dışında farklı tonlarda yeşil elbiseleri içerisinde Sigourney Weaver ve Kyra Sedgwick hiç de fena görünmüyorlardı.

Beyaz Düşler



Gecenin saç trendlerinde ense hizasında topuz öne çıkarken, bu tarzı benimseyen isimlerden olan Kate Hudson ve Kristen Bell renk tercihleriyle de uyum içerisindeydiler. Her iki isim de origamik detaylardan hoşlandıklarını bir kez daha kanıtladılar. Kate'in gelinliği andıran elbisesi Marchesa, Kristen'ın kısa elbisesi Jasmine Di Milo imzası taşıyordu.

Her Zaman Siyah



Kırmızı halının vazgeçilmezi siyah, siyah, yine siyah. Şirin saç bandı ve şemsiyesi ile bütünlük oluşturan Lanvin elbisesiyle January Jones, üst kısmı dantel işlemeli Armani elbisesiyle Penelope Cruz siyaha gönül verenlerden.



Kate Winslet'ın YSL, Jeanne Tripplehorn'un Alberta Ferretti, Courtney Cox'un Victoria Beckham imzalı elbiseleri güzel örnekler arasındaydı.



Siyah konusunda iki arada, bir derede kalanlar da yok değildi. Tina Fey'in göğüs kısmı korseyi andıran elbisesi Zac Posen, Julianne Moore'un füme renkli elbisesi Balenciaga'ya aitti.

Arada Kalanlar



Tüm bu trendlerin dışında Anna Paquin, altın işlemeli, göğüs dekolteli Stella McCartney, Ginnifer Goodwin ise son dönemlerin yükselen tasarımcılarından Vionnet'e ait saks mavisi kısa elbisesiyle dikkat çektiler.

Resimler için kaynak: JustJared

Etiketler:

0 Comments: