22 Aralık 2010 Çarşamba
Tasarımcı Günlüğü: Roksanda Ilincic
Roksanda Ilincic ismi birçoğunuza yabancı geliyordur. Bir ay öncesine kadar ben de bihaberdim bu tasarımcıdan. Ne zaman ki Emily Blunt, Michelle Monaghan gibi isimler Sırp asıllı modacının kıyafetlerini giymeye başladılar, moda belleğimde ona da bir sayfa açıldı. Roksanda Ilincic, Belgrad doğumlu, ama moda kariyerini Londra'da oturtmuş birisi. Belgrad'ta mimarlık eğitimi aldıktan sonra Londraya yerleşmiş ve Central Saint Martins'de modaya geçiş yapmış.
Son 3 yıldır Londra Moda Haftası'nda dikkatleri üzerine çeken bir modacı haline gelen Ilincic, tam bir YSL fanı. 10 yıl boyunca YSL'in orjinal parçalarına yatırım yapan modacı, rahmetli modacının tasarımlarının bu gezegenden olmadığına inanıyor. Kendisinin tasarımlarında da YSL esintileri görmek mümkün.

Roksanda Ilincic'in kıyafetlerinde yarattığı renk oyunları görülmeye değer. Pastel tonları koyu ve soğuk renklerle karıştırmayı ve colorblock elbiseler yaratmayı çok seven modacı, kıyafetlerinde yoğun olarak tül, organze ve tafta kumaşlar kullanıyor. Şu an 22 ülkede 36 butiği mevcut; ama onun amacı dünyanın her yerinde bir butik sahibi olmak. Bu hiç de imkansız görünmüyor.
Resimler için kaynak: Style

Etiketler:

17 Aralık 2010 Cuma
Haftanın Şıkı: Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow, son bir haftada giydiği iki beyaz kıyafetle dikkatleri üzerine çekti. Yeni filmi "Country Song"ın Los Angeles'taki galasında Pucci'ye ait uzun beyaz elbisesiyle kuğu gibi görünüyordu. Elbise önden gayet mutaassıp görünse de, sırt bölgesinden bacağa kadar uzanan derin dekoltesiyle magazincilerin ilgi odağı oldu. Bu kadın ne giyse kendine yakıştırıyor.

Resimler için kaynak: JustJared

Etiketler:

15 Aralık 2010 Çarşamba
Hollywood'da Beyaz Büyü

Gwyneth Paltrow gibi bir stil ikonası üst üste iki kez beyaz renkte elbise giyince dikkatimi çekti. Mevsimlerden kış olmasına rağmen beyaz çok revaçta son günlerde. Gwy, hem Monique Lhuillier hem de uzun, bacak ve sırt dekolteli Pucci elbisesiyle bu rengin ana kraliçesi durumunda.



Kısacık "pixie" saçlarıyla Audrey Hepburn'a benzeyen Michelle Williams da beyaza gönül verenlerden. Yeni saç modelini beyaz Narciso Rodriguez elbisesiyle tamamlayan Jessica Alba da, fırfırlı Armani elbisesiyle Lea Michele de bu renk elbiseleriyle göze çarpanlardan.



Geçtiğimiz hafta uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen Charlize Theron, beyaz renkli Stella McCartney elbisesiyle karşımıza çıkmıştı. Angelina Jolie'nin derin bacak yırtmaçlı Versace marka yün elbisesi tek kelimeyle nefes kesiciydi. Katie Holmes da daha dün bir davete beyaz renkli Azzaro elbisesiyle katılmayı tercih etti.



Olivia Wilde, Kirsten Dunst, Natalie Portman da beyazlar içinde kırmızı halıda salınan isimlerden. Olivia'nın minimal elbisesi Calvin Klein, Kirsten'ın 1920'ler esintili elbisesi Chanel, Natalie Portman'ın dantelli romantik elbisesi Christian Dior marka.



Daha isim saymak gerekirse, Nicole Kidman, Kim Kardashian, Beyonce, Anne Hathaway, Halle Berry, Jennifer Lopez, Rosario Dawson, Kate Bosworth, Kylie Minogue gibi isimler beyaz büyüye kapıldılar.


Malum önümüzde yılbaşı var. Kırmızı haliyle çok moda. Ama ona rakip bir renk beyaz. Her haliyle doğal, her haliyle çekici.


Resimler için kaynak: JustJared, InStyle

Etiketler: , ,

7 Aralık 2010 Salı
Ünlüler, Gala Avında

Film galaları olur da ünlüler dünyası boş durur mu! Tabii ki durmaz. Önceliğimiz Angelina Jolie ve yeni filmi "Tourist". Derin bacak yırtmaçlı beyaz yün Atelier Versace elbisesi dört dörtlük. Bu kadını siyahtan sonra en çok beyaz renkli elbiselerle görmeye başladık, yakışıyor da hani. Uzun endamına vurulduğum Nicole Kidman, "Rabbit Hole" filminin galasına omuz kısmı dantelli lacivert Clements Riberio elbisesiyle sıradanlığı pek aşamıyor. Nicole'a nazar değdi sanki. Eski ihtişamından yeller esiyor. Amy Adams ise "The Fighter" filminin gösteriminde fanı olduğu J.Mendel'e ait bir elbiseyle karşımıza çıkıyor. Elbisesi buz rengi ve bu soğukluğu kırmızı ruju ve ayakkabılarıyla kırmaya çalışıyor.
Resimler için kaynak: JustJared, InStyle

Etiketler: ,

1 Aralık 2010 Çarşamba
Haftanın Şıkı: Natalie Portman (Part 2)

Natalie Portman, yeni filmi "Black Swan" için galalarda, ödül törenlerinde koştururken gözümüze çarpıyor. Her zamanki gibi yine şık, yine zarif. Star Wars'un Padmesi için de başka şey düşünülemez pek tabii ki. Gotham Bağımsız Film Ödülleri'nde giydiği Lanvin'in H&M koleksiyonundan tek omuzlu siyah elbisesi ve filminin New York galasında giydiği yine siyah renkli düşük askılı Dior elbisesi ile tam bir kraliçe edasındaydı. Yandan topuz da salık saç da çok yakışıyor Natalie'ye.
Resimler için kaynak: InStyle

Etiketler: