22 Eylül 2009 Salı
61. Emmy Ödül Töreni
61.Emmy Ödül Töreni bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz akşam gerçekleşen ödül töreninin kırmızı halı seramonisinde bu yıl kırmızı, lacivert, mor ve beyaz tonları ağırlıktaydı.

Kırmızı



Kırmızı, kırmızı halıları süsleyen renklerin başında geliyordu. "Gecenin en güzel kırmızısı" ödülünü Versace elbisesiyle Blake Lively ve Michael Kors elbisesiyle Debra Messing paylaştılar.


Kan kırmızısının dışında yakut renkli tonlar da ön plandaydı. Calvin Klein imzalı kıyafetiyle Jennifer Morrison, David Meister imzalı elbisesiyle Sigourney Weaver hiç de fena görünmüyorlardı.



Anna Torv'un pırıltılı, derin dekolteli Marc Bouwer, Hayden Panettiere'nin ise J.Mendel marka tek omuzlu elbisesi geceye renk kattı.

Lacivert



Asil renklerden biri olan lacivert, tam da sonbaharın ruhuna yakışır bir şekilde çıktı karşımıza. Sarah Silverman'ın üst kısmı korseli, bel kısmı kabarık elbisesi olduğundan kilolu göstermiş kendisini. Christina Applegate'in Basil Soda imzalı saten elbisesi için "gecenin en iyi haute couture tasarımı" diyebilirim.



Törende laciverdi tercih edenler arasında yapımcı Jane Fallon, Sharon Lawrence, Shohreh Aghdashloo(nasıl bir isimdir bu yahu) gibi isimler de vardı.



"Mad Men" dizisinin yıldızı Christina Hendricks ve "House M.D." dizisinin yıldızı Lisa Edelstein tercihlerini koyu lacivertten yana kullananlar arasında başı çekiyorlar. Christina'nın elbisesi L'Wren Scoot, Lisa'nın ise Escada imzalı.

Mor



Kırmızı halının kırmızı ve lacivertten sonra en çok tercih edilen renklerinden olan mor, mürdümden patlıcan moruna uzanan bir renk skalasına sahipti. Joely Fisher'in omuzları tülden oluşan elbisesi ve Dana Delany'nin Basil Soda marka bol drapeli elbisesi morun en güzel örneklerindendi.



Padma Lakshmi, bel kısmında iğreti duran kırmızı çiçek aplikeli Badgley Mischka elbisesi ile çok hoş bir görüntü vermezken, Mary-Louise Parker kokteyl kıyafetlerini andıran tek omuzlu Zac Posen elbisesi ile çok genç bir görüntü çiziyor. Clare Grant isimli oyuncu da mor straples elbisesinin içinde pek de fena gözükmüyor.


Morun daha açık tonlarını, fuşya tonlarına yakın olanlarını deneyen isimlerden olan Ginnifer Goodwin, YSL marka elbisesinin içerisinde sanki yanlış elbise seçen küçük bir kız çocuğuna benziyor. Lindsay Price ise omuz kısmı siyah askılı, J.Mendel'e ait organze tül elbisesi ile görenleri büyüledi.

Turkuaz



Gelelim benim en sevdiğim renklerden biri olan turkuaz-petrol mavisi tonlarına. Bence bu sezonun hit rengi petrol mavisidir. Emmy ödül töreninde karşımıza sadece üç tane olarak da çıksa, nereye gitsem bu renge rastlıyorum. Gecede Rafael Cennamo elbisesiyle Vanessa Williams, Vera Wang elbisesiyle Julia-Louis Dreyfus, "Project Runway"in meşhur ettiği tasarımcı Christian Siriano elbisesiyle Katrina Bowden bu rengin en güzel örneklerini veriyorlar.

Yeşil



Arada yeşil tonlarına da rastlamadık değil. Samantha Harris, Sarah McLachlan ve Carolina Herrera marka elbisesiyle, Michael J.Fox'un eşi Tracy Pollan yeşile gönül verenlerden.

Sarı



Sarı olmazsa olmaz. Geçen seneki Emmy ödül töreninde Teri Hatcher, Monique Lhuillier elbisesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Bu yıl da parlak sarı elbisesi ile Melora Hardin ve Max Azria imzalı civciv sarısı elbisesi ile Jennifer-Love Hewitt bakışları üzerlerinde toplamasını biliyorlar.


Yumuşak Tonlar



Drew Barrymore şeftali tonlarındaki Monique Lhuillier elbisesi, Kyra Sedgwick ise pudra pembesi tonlarındaki L'Wren Scoot imzalı elbisesiyle gecenin baskın renkli elbiselerini bir nebze olsun yumuşatıyorlar.



Kırmızı halının en güzel elbiselerinden biri olduğuna inandığım Helenistik detaylı, tek omuzluaçık karamel tonlarındakAlberta Ferretti imzalı elbiseyi Cat Deeley taşıyor. Törenin öne çıkan trendlerinden olan tek omuzlu elbise giyenlerdn biri de su yeşili elbisesi içerisinde Lara Spencer. Bej renkli kıyafetiyle geceye renk katanlardan biri de Eva La Rue'ydi.

Gri



Gri gibi zor bir rengi taşımak cesaret ister. Bu konuda Catt Sadler ve Adrienne Frantz oldukça iddialı. Catt'in denizkızını andıran gri elbisesi yana atılmış saçlarla biraraya geldiğinde karşınıza küçük denizkızı Ariel çıkıyormuş gibi hissediyorsunuz.

Beyaz ve Tonları


Çoğu kişi tarafından beğenilmese de benim sevdiğim kıyafetlerden biriydi Leighton Meester'in Bottega Veneta elbisesi. Tam bir Yunan tanrıçasına benziyordu Leighton. Beyaz elbisesiyle kırmızı halıda boy gösterenlerden biri olan Kim Kardashian, Ina Soltani imzalı elbisesiyle fazla kapalıymış gibi görünüyordu.



Badgley Mischka elbisesiyle Kara DioGuardi, Hannah Cornett ve Gustavo Cadile elbisesiyle Giulina Rancic beyazlara bürünen isimlerin başında geliyordu.



Beyazın biraz kirli tonları, fildişi gibi renkler de az da olsa karşımıza çıktı. Jane Krakowski ve Anna Gunn bu rengi tercih edenlerden.


Olivia Wilde'ın Marchesa, Kate Walsh'un J.Mendel imzalı elbiselerini de çok beğendim.



Kırık beyaz olarak da adlandırılan ekru, başta January Jones'un Versace imzalı elbisesi olmak üzere, Rose Byrne'in Valentino elbisesinde karşımıza çıktı.

Siyah



Siyahı sıkıcı bir renk olarak bulurum, ama Karina Smirnoff'un omzu çiçek detaylı elbisesi gayet hoş görünüyor. Kourtney Kardashian'ın BCBG elbisesi ise oldukça sıradan.



Siyah deyince, akla straples elbiseler gelir. Jenna Fischer'in Reem Acra, Heidi Klum'ın Marchesa, Alyson Hannigan'ın Vera Wang elbiseleri bu türün örneklerindendi.

Siyah-Beyaz



Siyah-beyaz ikilemesi şeklinde kırmızı halıya konuk olan renklere de rastladık. Rafael Cennamo elbisesi içerisinde Alicia Witt, Dolce&Gabbana elbisesi içerisinde Kate Lowndes siyahla beyazı karıştıranlardandı.



Gecenin en güzel kıyafeti hangisi diye sorulsa bana, kesinlikle Jennifer Carpenter'ın Zuhair Murad imzalı elbisesi derim. Tek omuzlu, Helenistik detaylı bu işlemeli elbise tek omuzun üzerinde duran çiçek işlemesi ve siyah ve gümüş rengi bileziklerle biraraya gelince enfes bir görünüm ortaya çıkmış. Yine tek omuzlu, üzeri benekli elbisesi ile objektiflere yansıyan Chloe Sevigny de Isaac Mizrahi'den yana tercihini kullanmış.

Altın ve Gümüş



Parıltılı, işlemeli, payetli elbiseler kırmızı halının olmazsa olmazlarındandır. Kaley Cuoko, David Meister; Sandra Oh ise Marchesa imzalı altın işlemeli elbiseleriyle parıldayan yıldızlardan.



Altından başladık, gelelim diğer metallere. Gümüş ve bakır tonları da geceyi aydınlatan renklerdendi. Georges Hobeika imzalı gümüş işlemeli elbisesi ile Holly Hunter, bakır işlemeli Naeem Khan elbisesiyle Jeanne Tripplehorn, gümüi parçalarla süslenmiş mini Zuhair Murad elbisesiyle Kristin Chenoweth'i de unutmayalım.



Törenin en iddialı işlemeli elbisesi ise Perrey Reeves'in Naeem Khan imzalı elbisesiydi. Julia Benz'in abajuru andıran, üzerinden şelale akıyormuş hissi veren elbisesi için söyleyecek pek birşey bulamıyorum.

Sonuç olarak, yazımın giriş bölümünde de dediğim gibi, törene kırmızı, lacivert ve mor tonalrı hakimdi. Elbise detaylarında tek omuz öne çıkıyordu. Geceden galip ayrılan modacılar ise başta Monique Lhuillier olmak üzere J.Mendel ve Marchesa idi.

Resimler için kaynak: Jamd, JustJared

Etiketler:

0 Comments: