10 Mart 2009 Salı
Paris Moda Haftası'nın Dahi Çocuğu: Giambattista Valli


Giambattista Valli'yi neden çok sevdiğimi gün geçtikçe daha iyi anlıyorum. Çünkü bu adam, bir dahi. Aşka gelip yaptığı tasarımlarla modaseverleri de aşka getiriyor. Yarattığı formlar, kalıplar ve ilginç detaylarla kıyafetlerin her samtimetresinden damlayan zariflik bu kadar birbirine yakışır. 2009 sonbahar-kış koleksiyonunu Paris Moda Haftası'nda sunan modacının son kreasyonu da kendine hayran bıraktırdı. Koleksiyonun ana teması tavuskuşu tüyü üzerine işlenmiş. Parlak kumaş üzerine tavuskuşu tüyü baskısından tüylü detaylara kadar egzotik ve gizemli bir hava içine giriyorsunuz.



Giambattista Valli'nin tüyleri ne kadar çok sevdiği aşikar. Bir önceki sezon gibi bu koleksiyonda da tüyler önemli rol oynuyorlar.



Vücudu saran dökümlü elbiselerde kullanılan kemerler de dikkat çekici. Bordo ve mavi elbiseler siyah kemerlerle süslenerek zarif bir görünüm elde ediliyor.



Koyu renklerin dışında ebruliyi andıran desenler de sıkça kullanılmış. Parlak, açık renk kumaşlarla hareketlendirilmiş elbiseler sonbahar-kış sezonuna renk katıyorlar.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler: ,

1 Comments:
Blogger Arsiz Bocuk said...
çok hoş görünüyorlar. tavuskuşu tüyünü de ayrı severim. sofistike bir hava veriyor.