12 Eylül 2008 Cuma
Tasarımcı Günlüğü: Erdem
Hüseyin Çağlayan, Atıl Kutoğlu, Bora Aksu, Emre Ertürk’ü biliyorduk bilmesine de Erdem markasını birçoğumuz son yıllarda duymaya başladık. Bu, Erdem Moralıoğlu’nun yüksek alçakgönüllülüğünden kaynaklanıyor olsa gerek. Zira “British Fashion Fringe” ödülünü kazanmış bizden bir ismin, şu ana dek ismini duymamış olmamızın başka bir sebebi olamaz. Annesi İngiliz, babası Türk olan Erdem Moralıoğlu, Londra’daki Royal College of Art’ta master eğitimi aldıktan sonra Nev York’ta Diane Von Furstenberg gibi bir isimle çalışma şerefine nail olmuş bir isim. Bu şans kaç Türk modacıya nasip olabilir ki? Bir de üstüne sıradışı modacı Vivienne Westwood’un yanında staj görme olanağını ekleyin!


İngiltere’de moda hayatına devam eden Erdem’in tasarımları İngilizlerin soğuk, aristokrat ve sofistike havasından epeyce besleniyor. Keira Knightley, Sienna Miller, Thandie Newton, Erin O’Connor gibi İngiliz güllerinin stil duygusuna çok iyi hitap eden Erdem, kıyafetlere farklı kalıplar vermeyi seviyor. İki yıl önceki sonbahar-kış koleksiyonunda kullandığı yana yatık minik şapkaların Marc Jacobs’un önümüzdeki sezon için hazırladığı 2009 ilkbahar-yaz kreasyonunda tekrar karşımıza çıkması, vizyonunun ne kadar geniş olduğunun bir kanıtı.


Bir röportajında “Kontrastlar ilgimi çekiyor.” diyen modacının 2008-2009 sonbahar-kış koleksiyonu için hazırladığı kıyafetlerde de sarı-mor, yeşil-kırmızı gibi birbirine zıt renklerin yoğun bir şekilde kullanımı göze çarpıyor. Son kreasyonunda kırsal alanlardan, doğanın büyüleyici güzelliğinden ilham alan modacının gelecek hafta gerçekleşecek olan Londra Moda Haftası’ndaki 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonunu merakla bekliyorum.

Resimler için kaynak: Style

Etiketler:

1 Comments:
Anonymous Adsız said...
Erdem Moralıoğlu gerçekten çok yetekli bir tasarımcı. Türk ve dünya moda sektörünün böyle tasarımcılara ihtiyacı var...xxx