19 Eylül 2008 Cuma
Erdem'in Bir Yaz Gecesi Rüyası


Londra Moda Haftası da son günlerine yaklaştı. Benim koleksiyonunu dört gözle beklediğim isim tabii ki Erdem'di. Kendisinin de söylediği gibi yumuşacık, romantik; ama bir o kadar da sürreal öğeler barındıran bir koleksiyon hazırlamış. Esin kaynağının da Shakespeare'in ünlü oyunu Bir Yaz Gecesi Rüyası olduğunu belirtmiş. Zaten koleksiyonu incelediğinizde elbiselerde rahatlıkla mitolojik unsurlar bulabiliyorsunuz. Bir önceki koleksiyonu gibi yine değişik kalıplarla şekillendirdiği, üzeri dağlalesi ve süsen çiçekleriyle süslü saten kabanlar hazırlamış. Tam da Bir Yaz Gecesi Rüyası oyununun ruhuna uygun olarak.



Romantik bir koleksiyon demiştim, değil mi? Tipik Erdem çizgisi. Zarif ve aristokrat Erdem kadınının dantellerden mahrum kalması düşünülemezdi. Fransız güpürünün bolca kullanıldığı elbiselerde ağırlığı beyaz, ekru ve buz mavisi gibi renkler oluşturuyor. Turuncu saten kurdela ile kombinlediği mavi dantel elbiseyi acaba Keira Knightley'nin üzerinde ne zaman görebileceğiz?



Çiçekten taçlar, batik hissi veren içiçe geçmiş gökkuşağı desenleri, fırfırlar tam da Style sitesinin tarif ettiği gibi "büyüleyici elbiseler" tanımını destekliyor. Ara ara oyalarla bezeli, pudra pembesi elbiselere de rastlayabiliyoruz kreasyonda. Her iki omuz kısmı mavi çiçek aplikelerle detaylandırılmış prenses kıyafeti de Marchesa ve Giambattista Valli'nin kıyafetlerini hatırlatmıyor değil hani. Erdem'in 2009 ilkbahar-yaz koleksiyonundaki bütün kıyafetleri, haute couture işçiliğinin başarılı örneklerini barındırıyor içinde. Sanki podyumdaki modeller uçan periler tarafından göğe kaldırılacakmış gibi bir izlenim yaratıyor bende diyerek, Erdem'in tasarımlarına yakışır şiirsel bir anlatımla yazımı noktalıyorum.



Resimler için kaynak: Style

Etiketler: ,

0 Comments: