23 Mart 2008 Pazar
Saçlarda Hippi Rüzgarı
Çiçek çocukların yaşam tarzına, giyim stiline çoğu zaman gıpta etmişimdir. O ne rahatlık, vurdumduymazlık ve özgürlüktü öyle. Felsefelerinden tutun da özensiz saçlarına, sanki yokmuş hissi uyandıran makyajlarına, doğayı bedenlerinde özgür kılan kıyafetlerine kadar herşeyleriyle modaya yön verdiler.



Saçlardan bahsetmişken ortadan ayrık uzun, düz saçlarını salık bırakan, saç konusunda en büyük lüksleri her iki yandan bir tutam perçemi arkaya doğru tokalarla tutturmak olan bu asi hippilerin güzellik anlayışları son dönemlerde rahatına düşkün olan ünlülerin de merceğinde. Öyle ki Sarah Michelle Gellar geçenlerde katıldığı bir davette hafif kabarık saçlarını iki yandan tokalarla tutturmuştu. Bu yönteme Heidi Klum da başvurmuştu kısa bir zaman önce.



Belki de bu bohem akıma en iyi örnek Trollsen kardeşlerden Mary-Kate Olsen'dır. Hafif salaş, üzerinde hiç uğraşılmamış izlenimi veren kıyafet seçimleriyle hippilere özenen Mary-Kate uzun saçlarına şekil verme konusunda da çiçek çocuklardan ilham alıyor.



Fergie ve Nicky Hilton da arada bu yönteme başvuranlardan. Bence gayet sade ve masumiyeti öne çıkaran bir saç trendi olan bu tarz, zamanı kısıtlı olanlar ya da fazla şaşaayı sevmeyenler için birebir. Alabildiğine doğal, alabildiğine çekici. Ben de son bir-iki haftadır bu rahatlığa kendini teslim edenlerden biriyim ve halimden çok memnunum.

Etiketler: , ,

0 Comments: