18 Mart 2008 Salı
Oyalarla Süslenmiş Tülbentlere Hayat Veren Bir Marka: Taka


Kıyafetlerde art-deco çalışmaları her zaman çok sevmişimdir. Pucci ve Missoni gibi geometrik desenleri ön plana çıkaran markaları beğenmemin bir nedeni de bu art-deco çalışmalar. Bugün Hürriyet gazetesinin Kelebek ekine göz gezdirirken Esra Midilli'nin köşesinde bahsettiği Taka adlı marka haliyle ilgimi çekti. Tania Eskenazi Gürüşçü isimli İzmirli bir bayanın yarattığı bu marka, Anadolu motifleriyle, iğne oyalarıyla süslediği tülbent kumaşlardan elbiseler, tunikler, pançolar, yelekler, kaftanlar, etekler tasarlıyor. Tülbentten üretilen parçalardaki desenler tamamen Taka ekibine ait. Oyalar ise ev hanımları tarafından yapılıyor. Markanın ismi Tania'nın Ta'sı ve ortağı Karen'in Ka'sının ilk hecelerinden oluşturulmuş.



Mischa Barton, Britney Spears, Nicole Richie, Ashlee Simpson, Paris Hilton, Sienna Miller gibi hippi-bohem tarzı seven ünlüler tarafından oldukça beğenilen ve takip edilen Taka'nın 2008 ilkbahar-yaz için çıkarttığı koleksiyon tam da plajlar için. Pareolar, tunikler, mini etekler davetkar bir şekilde insanı kumsala çağırıyor.

Beğendiğim parçalardan örnekler:(Koleksiyon 2007 sonbahar-kışa ait)



Etiketler: ,

4 Comments:
Blogger KelebekNehir said...
endim. Biz de ne oyalı tülbentler var. Sandıklarda duruyorlar. Keşke bizde böyle kullanabilsek.

Blogger Simge Kurban said...
aslında bu konulara ilgili bir iki arkadaş biraraya gelip birşeyler yapılabilir. keşke biraz ilgim olsaydı dantele, oyaya..

Anonymous sefika said...
elbselerin satıldığı adreslerde belirtilseydi yada internet adresi verilebilseydi çok memnun olacaktık.

Blogger Simge Kurban said...
Şefika, www.takawear.net adresinden markanın koleksiyonuna ulaşabilirsin.Ayrıca www.asos.com'da ünlülerin giydikleri Taka marka elbiseler satılmakta. link için: http://www.asos.com/Paris-Hilton/Taka-Paris-Kaftan-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=147373&cid=2623