25 Ocak 2008 Cuma
2008 Paris Haute Couture Haftası'ndan Aklımda Kalanlar
2008 Paris Moda Haftası'nda ünlü tasarımcıların Haute Couture koleksiyonları görücüye çıktı. Chanel, Armani Prive, Christian Lacroix, Jean Paul Gaultier, Valentino, Elie Saab, Givenchy, Versace gibi markalar koleksiyonlarını başarıyla sunanlardan.



Paris'te gerçekleştirdiği moda şovuyla emekliliğe ayrılan Valentino'nun koleksiyonunu çok beğendim. Kırmızı aşığı olan Valentino bu son şovda da kırmızıya ağırlık verdi. Tasarımlarında bolca çiçek, şapka, fırfır kullandığı göze çarpan markanın en beğendiğim kıyafetlerinden üç tanesini sizinle paylaşıyorum.



Şuh ve elegan kadının simgesi olan Versace kırmızı halıya özel bir koleksiyon sundu sanki. Pembe, mavi, kobalt ve sarı gibi tonları kullanan modacı bu yılın trendlerinden olan degrade(gölge) detaya da yer verdi.



En beğendiğim modacılardan biri olan moda sihirbazı Elie Saab yine kendine yakışır bir koleksiyon hazırladı. Straplez, derin bacak dekoltesi, tek omuzlu elbise, gümüş tonları ve dantel detayları bolca kullanan Saab, Haute Couture tasarımların olmazsa olmaz modacılarından biri olduğunu yine kanıtladı.



Armani Prive ise tercihini yine pastel tonlardan yana kullandı. Saten ve ipek kullanarak uçuşan peri kızları yaratan modacının bu elbiselerine yakında Katie Holmes ve Cate Blanchett'in üzerinde rastlamaya hazır olun.

Etiketler:

1 Comments:
Blogger KelebekNehir said...
Kahverengi olanı beğendim