25 Şubat 2008 Pazartesi
Oskar Ödül Töreni'nden Manzaralar


Kırmızı halı seremonisini kaçırmamak için sabah 4'lere kadar izlediğim 80.Oskar ödül törenleri sahiplerini buldu; ama beni ilgilendiren tabii ki ünlülerin ne giydikleriydi. Kırmızı halı bu sene adına yaraşır bir şekilde kırmızılı kadınlardan geçilmiyordu adeta. Heidi Klum'dan Anne Hathaway'e, Katherine Heigl'dan Helen Mirren'a kadar birçok isim kırmızının cazibesine kapılan isimlerdendi. Benim en beğendiklerim ise yaka detayıyla farklılık yaratan, o kırmızı John Galliano elbisesi içerisinde bir gülü andıran Heidi Klum, omuz kısmı güllerle süslü Marchesa elbisesiyle Antik Yunan tanrıçalarına benzeyen Anne Hathaway ve gerek saçı gerek makyajı gerekse kırmızı Escada elbisesiyle Marilyn Monroe'den hiçbir farkı olmayan Katherine Heigl oldu.



Ödül törenlerinin olmazsa olmazlarından olan straplez ve tek omuzlu kıyafetler bu sene de oldukça revaçtaydı. Hilary Swank'in omuz kısmı çiçek detaylı siyah Atelier Versace elbisesi gecenin en şık elbiselerindendi. Amy Ryan ise koyu lacivert Calvin Klein elbisesi ile oldukça sadeydi(Ryan kırmızı halıdan geçerken saçını, makyajını ve duruşunu Naomi Watts'e benzettim, aynı detay NTV'de kırmızı halı ile ilgili yorum yapan Ece Sükan'ın da dikkatinden kaçmamış olacak ki benim düşünceme mukabil o da Ryan'da Naomi Watts'e dair benzerlikler buldu).



Genel olarak geceye kırmızı ve siyah hakimdi; ama arada soluk mavi, şampanya rengi ve toz pembe gibi renkler ortaya çıktı da biraz gözümüz kamaştı. Calista Flockhart'ın vintage Valentino elbisesi, anne adayı Jessica Alba'nın göğüs kısmı tüy detaylı straplez Marchesa elbisesi(örgü şeklinde topuz yaptırdığı saçlarına bayıldığımı belirtmeden edemeyeceğim), Keri Russell'in şampanya renkli Nina Ricci elbisesi kırmızı halının hoş detaylarındandı. Gerçi Russell'in elbisesine benzer elbiseyi Screen Actor's Guild ödül töreninde Fransız yıldız Marillon Cotillard'ın üzerinde görmüştük; ama olsun.



Diğer ödül törenlerine benzer bir manzara da denizkızı kıyafetlerinde yaşandı. "En iyi kadın oyuncu" dalında Oskar heykelciğini kucaklayan Marillon Cotillard'ın Jean Paul Gaultier imzalı pullu, kırık beyaz elbisesi açıkçası beni pek tatmin etmedi. Jennifer Garner'ın Oscar De La Renta, Penelope Cruz'un Chanel imzalı kuyruk kısmı denizkızlarını andıran kıyafetleri de fena değildi. Gecenin ağır toplarından Cate Blanchett, Nicole Kidman, Cameron Diaz'ın elbiselerine ise hiç değinmeyeceğim. Çünkü benim için vasatın da altındaydılar.

Etiketler:

0 Comments: