13 Kasım 2007 Salı
Tasarımcı Günlüğü: Anna Molinari

Bugünkü tasarımcı konuğum şuh ve feminen tasarımlarıyla moda dünyasında kendine sağlam yer edinen İtalyan tasarımcı Anna Molinari. 1977’de eşiyle kendi markasını yaratan Molinari, açtığı butikte daha çok trikoya yönelik ürünler tasarlıyordu. Bir diğer İtalyan tasarımcı Moschino’nun yardımıyla farklı giysiler tasarlamaya ve belirgin bir şekilde romantik detaylar uygulamaya başlayan tasarımcı, daha sonra ikinci markası Blumarine’i yarattı. Markaya Blumarine isminin verilmesinin nedeni, eşiyle favori renklerinin mavi olması ve denize duydukları sevgiydi. Blumarine daha kadınsıydı ve kıyafetlerde detaylar daha fazlaydı.


1981’den itibaren koleksiyonlarını moda haftalarında sunmaya başlayan İtalyan tasarımcının moda tutkusu annesinden geliyor. Esin kaynağını annesinden alan Anna Molinari’nin modelleri her zaman seksi ve kadınsı bir görüntüye sahiptir. Nasıl olmasın ki? Her İtalyan tasarımcının kadınlarında o kadınsı dokuyu, baştan çıkarıcı ve fettan havayı hissedersiniz.



1995 yılında genç kızlar için yarattığı Blugirl markasıyla yerini sağlamlaştıran Anna Molinari İtalyan modasına yön veren başlıca isimlerden biri. Carmen Electra, Lindsay Lohan, Eva Herzigova, Brittany Murphy gibi isimlerin kıyafetlerini giymekten hoşlandığı markanın yöneticiliğini Molinari’nin kızı ve oğlu yapıyor.

Etiketler:

0 Comments: