15 Ağustos 2007 Çarşamba
Uzay Çağı'na Yolculuk


Tasarımcılar son yıllarda geleceğe dönüş süreci yaşıyor. 60lı yılların uzay-çağı görünümünü andıran metal renkleri yeniden gardroplarımıza sokan tasarımcılar, zamanının önünde olan bu fütüristik çizgiyi bu yaz gümüş, altın ve bakır renklerinde yoğunlaştırarak şıklığımızı aydınlatıyorlar. 60lı senelerde zamandan kopmuş, uzay çağının metalik öğelerini taşıyan kıyafetlerle hayatımıza giren bu akım, o zamanlar sarı platin sarısı saçlı kızların, ultra mini lame elbiseleri ve uzun çizmeleriyle özdeşleşmişti bizim için. Paco Rabanne ve Pierre Cardin'in fütüristik öngörüleri ile moda dünyasına soktukları bu metalik renkler, Jane Fonda'nın başrolünü oynadığı "Barbarella" filminde giydiği dar tulumlarla adeta altın çağını yaşamıştı.

Metal Rengine Fütüristik Dokunuşlar


Bu senenin parıldayan tarzı olan altın, gümüş ve bronz renkler bize adeta uzay çağını yaşatıyor. Nicholas Ghesquiere'nin Balenciaga için hazırladığı modeller sezonun en fütüristik detaylarını barındırıyor. Star Wars filminden ilham alarak tasarladığı C-3PO taytlar, bakır renkte işlediği mini ceketler,gümüş rengi bluzlarla Balenciaga bu yaza damgasını vuruyor. Balenciaga’nın dışında Burberry 60ların salınan brokar mini elbiseleriyle, empire kollu mini ceketleriyle retro bir hava estirirken; Marc Jacobs hazırladığı fütüristik koleksiyonda bakır rengi deri ceketler, rengârenk ışıldayan bluzlar ve kat uyguladığı volümlü haki pantolonlarla Kubrick’in 2001:A Space Odyssey filmini anımsatıyor bize.

Peri Kızı Gibi

Aksesuarlar da metalin etkisinden nasibini fazlasıyla alıyor. Bu sezon ayakkabılardan çantalara, elbiselerden taytlara kadar her şey altın suyuna batırılmış gibi desek yeridir. Miu Miu’nun kısa saplı, gri-altın renkli patchwork tarzı çantası yeni nesil çanta modasına başarılı bir örnek. Yine aynı markanın, üzerine altın tozu serpiştirilmiş deri saç bantları ve J.Crew’in fiyonklu dore babet ayakkabıları bizi peri masallarına davet ediyor. Gri ve bej renklerini kullanmayı seven Armani ise sezonun en belirgin teması olan gümüş rengini kendine göre yorumlarken, 20li, 30lu yıllara öykünmekten kendini alamıyor. Hazırladığı minik şapka ve püsküllerle kabare kızı görünümü yakalayan tasarımcı aynı modelleri zengin haute-couture detaylarla bağlayarak modern bir görünüm elde ediyor.



Bu trend ünlü yıldızların da gözünden kaçmamış olmalı ki Cate Blanchett, Jennifer Lopez ve Sienna Miller gibi isimler katıldıkları davetlerde bakır, altın ve gümüş tonlarındaki elbiseleriyle adeta uzay çağının prenseslerini andırıyorlar.

Yaz sezonunda öne çıkan detaylar ise şöyle sıralanabilir: Plastik dokular ve volüm için sert metal karışımı kumaşlar, kumaş pantolon ve kot pantolonlarda parlaklık, dar formlar, metallerle destekli mini ve volümlü tasarımlar, Star Wars karakterlerinin parlak taytları, zincir-metal karışımı elbise ve çantalar, dolgu tabanlı, plastik dokulu parlak sandaletler, gümüş babetler...

Etiketler: , ,

1 Comments:
Anonymous Adsız said...
heheyt c3po nun kaplamaları tayt mı olacak yani? sayfanız güzel mizanpajı da daha iyi olacağına inanıyorum hayırlı olsun!