14 Ağustos 2007 Salı
İnce Kaşlara Elveda



2-3 ay öncesine kadar evet son zamanların güzellik trendiydiler; ama biz bu rüzgarın fazla uzun süreli olmayacağını düşünüyorduk, yanılmışız. Yurtışında Jennifer Connelly, Natalie Portman, biz de ise Ece Sükan gibi isimlerin başı çektiği bu kalın kaş modası da ne oluyor demeyin! Zira güçlü bir karakteri simgelediği söyleniyor.


Yüze sert bir ifade verdiği ve yaşı olduğundan büyük gösterdiği söylendiği için birçok ünlü tarafından veda edilen ince, kavisli kaşların yerini artık kalın kaşların alması hiç de şaşırtıcı değil. Yüz hatlarını yumuşatan, güçlü bir karakteri vurgulayan bu kaşları gibi isimler şimdiden benimsedi bile. Ayşe Hatun Önal, Tuğçe Kazaz, Gamze Özçelik, Keira Knightly, Salma Hayek, Angie Harmon gibi isimler şimdiden benimsedi bile.


50li yıllarda çıtı pıtı güzel Audrey Hepburn’un kaşlarını bilhassa boyayıp yüzüne masum ve yumuşak bir ifade katarken bilmiyordu ki bu yeni akımla arkasından milyonları sürükleyeceğini. O zamandan bu zamana tam 50 yıl geçti; ama kalın kaşın modası zor geçeceğe benziyor. Kaldı ki günümüzün Sabrina’sı Natalie Portman dağınık kalın kaşlarıyla eski ikonanın mirasını gayet layıkıyla taşıyor.

Etiketler: , ,

0 Comments: