3 Aralık 2007 Pazartesi
Tasarımcı Günlüğü: Giles Deacon


İngiliz tasarımcı Giles Deacon’un moda serüveni 1992 yılında başladı. Birçok ünlü modacının mezun olduğu Londra’daki Central St. Martins Fashion College’de moda eğitimi alan Deacon, mezun olduktan sonra 10 yıl boyunca Jean-Charles de Castelbajac başta olmak üzere Bottega Veneta ve Gucci gibi markalarla çalıştı. 2003 yılında kendi markasını oluşturmaya karar verdi ve 2004 Kış kreas
yonuyla ilk koleksiyonunu sundu.

Tasarımları sade ile glam rockın bileşiminden oluşan Giles Deacon’un tüvit eteklerle fiyonklu bluzları ve dans elbiselerini karıştırdığına sıkça rastlanmakta. Son birkaç yıldır moda dünyasında kendinden bolca söz ettiriyor ve çeşitli markalar için özel tasarımlar yapıyor. Geçtiğimiz yıl Converse RED için özel ayakkabılar tasarlayan modacı en son Mulberry için 2007 ilkbahar-yaz çanta koleksiyonu hazırladı.

2006 yılındaki British Fashion Awards’ta “Yılın Moda Tasarımcısı” seçilen Giles Deacon’un elbiseleri son 2-3 haftadır davetleri ve ödül törenlerini şenlendiriyor. Thandie Newton’un en sevdiği tasarımcılardan olan Deacon’un diğer müdavimleri Lily Allen, Agyness Deyn ve Drew Barrymore.

2008 ilkbahar-yaz kreasyonunda gökyüzünden, bulutlardan, değişen hava akımlarından ilham alan tasarımcı benim son gözdem.

Etiketler:

0 Comments: